Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1'inci sıra Milletvekili Hamdi Ayan, köy köy, belde belde ve kapı kapı gezerek milletvekilliği seçimleri öncesinde destek istemeye devam ediyor. Zonguldak'ta 3 yıldır hiçbir değişikliğin olmamasına dikkat çeken Ayan, "Köhnemiş, çürümüş Zonguldak siyasetine son vermek için yola çıktık. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden olan arkadaşlarımıza da diyoruz ki, böylesi kırılgan bir dönemde yapmış olduğumuz bu fedakarlığın sizler tarafından anlaşılacağını takdir ediyoruz ve şahsımıza ve arkadaşlarımıza sizlerden birer oy istiyoruz. MHP, önce devletim ve milletim, sonra partim diyen bir partidir ve biz aynı felsefede devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayan, "Türkiye, 24 Haziran günü 27'inci dönem milletvekilleri seçimlerini yaparken, aynı zamanda Cumhurbaşkanını da seçecektir. Milliyetçi hareket Partisi olarak 49 yıllık siyasi hayatımıza her zaman milletimizin bekası, birlik ve beraberliği, kardeşliği yönünde çaba harcamışızdır. Bu 49 yıllık süre içerisinde her türlü entrikalarla savaştık. Her türlü tabutlukları görmüşüzdür ki ama Allah'a şükürler olsun, bugün alnımız açık, yüzümüz dik bir şekilde sizlerin karşısındayız. Bizler bir fark yaratmak istiyoruz. Köhnemiş, çürümüş Zonguldak siyasetine son vermek için yola çıktık. Arkadaşlarımız burada, ben 21 yıldır aralıksız bir şekilde siyaset yapıyorum. Her günüm insanların arasında geçti. Zonguldak'ın Ereğli'nin, Çaycuma'nın, Devrek'in ve diğer ilçelerimizin sorunları ne diye sorsanız bizden daha iyi bilen yoktur. Çözüm nerde deseniz bizden daha iyisini bulamazsınız. Hiçbir partiye bir şey söylemiyoruz, AK Parti ile bir yola çıktık. Ülkemizin şartları, ülkemizin bekası ve üniter yapımızın karşı karşıya olduğu tehlikeden dolayı bir anlaşmaya vardık. Adını da Cumhur İttifakı koyduk. MHP Milletvekili Adayı olarak şunu açık ve bet olarak söylüyorum, oyumuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'adır. Bunu söylerken de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden olan arkadaşlarımıza da diyoruz ki, böylesi kırılgan bir dönemde yapmış olduğumuz bu fedakarlığın sizler tarafından anlaşılacağını takdir ediyoruz ve şahsımıza ve arkadaşlarımıza sizlerden birer oy istiyoruz. MHP, önce devletim ve milletim, sonra partim diyen bir partidir ve biz aynı felsefede devam ediyoruz" dedi.

"28 GÜN NE İSTİYORSUNUZ DİYE KAPI KAPI DOLAŞTIM"

Zonguldaklıların ne istediğini kapı kapı dolaşarak Zonguldak için bir reçete hazırladıklarına dikkat çeken Ayan, "Bizlere güvenin. Bu yola çıkarken, bakın bu kardeşiniz 28 gün boyunca Zonguldak ne istiyor diye Zonguldak'ın bütün köylerini ve beldelerini teker teker gezdi. İçerisinde 8 ilçemizin de yer aldığı, bir reçetenin olması için bir deklarasyon yayınladık. Fındık meselesini ele aldık, Ereğli Tersaneler Bölgesi'ni ele aldık, 8 bin arkadaşımız işsiz kaldı. Tersanelerin yeniden hayata geçirilmesi için teşviklerin verilmesini gündemimize aldık. TTK'yı ele aldık. TTK'da norm kadronun tamamlanması ve kurumun ayağa kalkması için 8 bin işçi alınmasını gündemimize aldık. Kadınlarımız daha güçlü olsunlar diye ilimizde kadın girişimci kooperatifleri kurularak kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan yemek, içecek ve hediyelerin 8 ilçemizde kurulacak olan merkezlerde üretilerek 2 bin kadınımızın istihdam edilmesini gündeme getirdik. Bunları yapmak zor değil, söz verdik ve yapacağız" şeklinde konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZ SÖZ VERDİ, MHP DE İKTİDARA GELİYOR"

"Bana 'Bunları nasıl yapacaksınız?' diye soran arkadaşlarımız oluyor" diyen Hamdi Ayan, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Zonguldak'a geldiğinde Zonguldak'ı iyi bulmadığını, Zonguldak'ın derbeder olduğunu söyledi. Bana Zonguldaklılara şunu ilet dedi. Ben de sizlere Genel Başkanımızın o zaman bana size iletmemi söylediği o sözleri tekrar hatırlatıyorum, 'Zonguldak'a 81 vilayet içerisinde ayrı bir devlet politikası uygulamamız gerekiyor. Başka türlü bu Zonguldak ayaklarının üzerine kalkamaz' dedi. Kendisi bize bu cesareti verdi. Şimdi gün geldi, MHP, Cumhur İttifakı ile birlikte iktidara geliyor. Genel Başkanımız sağ ve partimizin de başındadır. O gün İl Başkanıydım, şimdi ise Milletvekili Adayı olarak karşınızdayım. Genel Başkanımızın verdiği sözü yerine getirmek için sizlerden yetki istiyoruz ve söz veriyoruz" dedi.

"EKONOMİDE 5'İNCİ SIRADA YER ALAN ZONGULDAK, 45'İNCİ SIRAYA NASIL DÜŞTÜ?"

Hamdi Ayan sözlerini şöyle sürdürdü; "24 saatin 18 saatini çalışarak geçiriyorum. Son güne kadar da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizler kazaya ve kadere inan insanlarız. Sonuçlarını tevekkül edip bekleyeceğiz. Eğer kaderimize yazılmışsa meclise gideriz. Zonguldak 30 yılını kaybetti. Zonguldak'ımız 1989 yılında ekonomide Türkiye'nin 5'incisi, nüfusta ise 7'inci sırada Adana'nın arkasındaydı. Bugün Zonguldak 45'inci sıralara düşmüşse bunun hesabını sormak lazım. İşte sözlerimin başında da söylemeye çalıştığım mesele tam da buydu. Bu çürümüş ve köhnemiş siyasete bir son verme zamanı geldi. Hepimiz genciz. Hizmet etmek için yola çıktık. Biz samimiyetimizi de ortaya koyuyoruz. Buradan sizlere de söz veriyorum. Seçildiğimiz takdirde bu kent için, sizler için canla başla çalışacağız ve bir fark yaratacağız."

Editör: Pusula Gazetesi