Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından bu yıl 3'cüsü gerçekleştirilen eğitim, kültür, bilim ödüllerinin sahiplerini buldu. Ödül töreni dün akşam TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde yapıldı. Ödül töreni öncesinde Grup Kömür Karası mini konser verdi.

2019 Bilim Ödülü Prof. Dr. Mustafa Sözen ve BEÜ Grizu 263 Uzay Takımı'na, Kültür Ödülü Doç. Dr. Şahin Yıldırım, İbrahim Akyürek ve Nilgün Çelik'e, Eğitim Ödülü ise, Esma Filizdal Hamzaçebi, Bahar Aslan ve Murat Durmuş'a verildi.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, ödül töreninde yaptığı açıklamada bu yıl 3'cüsünü gerçekleştirdikleri bilim, kültür ve eğitim ödüllerine 2019 yılı için değer bulunan isimlerin Mütevelli Heyeti tarafından belirlediğini belirterek şunları söyledi:

"HER BİRİNİN NASIL BÜYÜK BİR ÇABA VE ÖZVERİYLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜĞÜNÜN YAKIN TANIĞIYIZ"

"Vakfımız üç yıl önce bu ödülleri vermeyi kararlaştırırken, amacımız, kuruluş senedimizin 3. maddesi doğrultusunda, kültür ve eğitim alanında faaliyet gösteren kişilerin ya da kurumların çalışma, eser, etkinlik ve hizmetlerini değerlendirmek, özendirmek ve desteklemekti. Kültür ve eğitim zaten bizim vakıf olarak çalışma alanımızı belirleyen iki önemli alandı. Ve yine ZOKEV'i tanıyan dostlarımız iyi bilirler, vakfımızın ambleminde özellikle vurgulanan bir hassasiyetimiz daha var: Bilim ve demokrasi. Kurulduğumuz günden bu yana kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarımızı hep bilimin ve demokrasinin evrensel ilkeleri ışığında yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. Bugün burada farklı dallarda ödül sunacağımız dostlarımızdan bazılarını uzun süredir yakından tanıyor, bazılarını ise göz ucuyla da olsa ama kesinlikle alıcı bir gözle izliyoruz. Her birinin nasıl büyük bir çaba ve özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünün yakın tanığıyız. Her biri bugün alacağı ödülü fazlasıyla hak ediyor. Biz bu ödülleri verirken yalnızca vakfımızın duygu ve düşüncelerini değil, tüm kentin vicdan ve hissiyatına da tercüman olduğumuzu düşünüyoruz."

"BU ÖDÜLLER KUŞKUSUZ ONLARDAN ÇOK BİZİM ONURUMUZDUR"

"Kaldı ki asli düşüncemiz şudur: Burada az sonra ödüllerini alacak olan dostlarımızdan hiçbiri bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda bir karşılık ya da ödül beklentisi içinde olmadılar. Onlar, sahip oldukları kültür, bilinç, vicdan ve iş namusu ile her zaman en iyisini, en güzelini ve en doğrusunu yapmak için çaba gösteren bizim nezdimizdeki örnek kişilerdir. Bu ödüller kuşkusuz onlardan çok bizim onurumuzdur. Biz bu akşam onlara minnet duygularımızı ifade eden küçük bir teşekkür sunuyoruz. Onların yüce gönüllükleri yanında bizim yaptığımız şey sadece, bu kadim topraklarda vefanın ve değerbilirliğin hala ölmediğinin küçük bir örneği sayılsın isteriz. Hepsi bu. Sözlerimi tamamlarken, öncelikle az sonra ödüllerimizi sunacağımız dostlarımızı içtenlikle kutluyor, bugüne kadar yaptıkları her şey için bir kez daha yürekten teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar, kolaylıklar diliyorum. Ödüllerin belirlenme çalışmaları sırasında öneri, görüş ve değerlendirmeleriyle katkılarını esirgemeyen vakfımız mütevelli heyetinin bütün üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.