Zonguldak İl Halk Kütüphanesi ve Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (ZOKEV) ortaklaşa 'Bir Kitap Bir Çocuk ve Aydınlık bir nesil' etkinliği başlıyor.

Etkinliğin moderatörlüğünü yapacak olan Gülhan Çetin, amacın etkinliğin amacının daha fazla kitap okuma ve daha fazla bilgi edinme olduğunu belirtti.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklama şu görüşlere yer verildi;

"Ülkemizde kötü giden her durumu sorguladığımızda Eğitimin yetersiz kaldığını görmezden gelemez haldeyiz. Katılan tüm küçük arkadaşlarımız, tüm görev ve sorumluluk bilinci isteyerek ve de severek her ay en azından bir kitap okumuş oluyorlar. Bu ay ki kitap okuma etkinliğimiz özel bir kitap olan Nutuk ve özel bir konuk ile başlangıç yapacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve kurtuluşunu sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ü Ölümünün 80. Yıldönümünde özlemle ve saygıyla anacağız Dünyanın en yaşlı gazisi ünvanını almış olan, 110 yaşında yaşama veda etmiş sayın Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, emekli öğretmen araştırmacı Turgut Kaçmaz tarihin satır aralarından zamanımız yettiğince Ulusumuz için kazanılan büyük zaferlerin kahramanlarını ve hikayelerini anlatmak üzere 17 Kasım Cumartesi günü bizlerle olacak.

ATAMIZI, ŞEHİTLERİMİZİ ve GAZİLERİMİZİ saygıyla ve minnetle anacağız.

Biz bir ekibiz, kitap okuyan bir ekip. Okuyarak; sorgulayan, düşünen, araştıran olabilmek ve içine dahil olduğumuz her kitaptan doğru bilgileri yaşamımıza kanalize edip paylaşabilmek için, bizi kırmayıp o gün bizimle birlikte olacak olan Sayın KAÇMAZ 'a, velilerimize değerli öğrencilerimize, konuklarımıza ve değerli basın mensubu arkadaşlarımıza şimdiden sonsuz teşekkürler."

Editör: Pusula Gazetesi