Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde son haftalar yaklaştıkça, heyecan ve tansiyon her geçen hafta daha da yükseliyor. Sezon başından buyana aldığı istikrarlı sonuçlarla zirveyi ligin 6.haftasında Gelikspor'un elinden alarak başarılı istikrarını sürdüren Alaplı Belediyespor ile Gelikspor arasında kıyasıya mücadele sürüyor. Haftalardır 6 puanlık farkı koruyarak şampiyonluk yolunda önemli avantaj yakalayan Alaplı Belediyespor belki de sezonun en zorlu maçına çıkacak. Kendisine en yakın rakibi Gelikspor ile daplasmanda oynayacak olan Alaplı Belediyespor bu maça kilitlendi.

Gelikspor ise 6.haftada Antrenör Erol Demir'in istifasının ardından tam 4 hafta üst üste galibiyet alamamıştı. Gelikspor da tekrar yarışa dahil olmasına rağmen aradaki 6 puanlık farkı bir türlü kapatamadı. Pazar günü 14.00'da Gelik Sahası'nda oynanacak maça her iki takımda dönüm maçı olarak bakıyor. Alaplı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Gelikspor'un kazanması halinde ise aradaki puan farkı 3'e düşecek, Gelik umutlarını son haftalara bırakacak.

İki takım açısından da büyük önem taşıyan karşılaşma öncesinde emniyet tedbirlerinin de geniş kapsamlı alınması beklenirken beraberlik en çok Alaplı Belediyespor'a yarayacak.

Alaplı Belediyespor oynadığı 18 maçta 50 puan toplayarak liderliği elinde bulundururken, Gelikpor ise 18 maçta 44 puan toplayarak ikinci sıradaki yerini koruyor.

Editör: Pusula Gazetesi