2017-2018 futbol sezonu Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde Pazar günü lider Alaplı Belediyespor ile ikinci sıradaki Gelikspor kozlarını paylaşacak. Sezon başından buyana liderlik koltuğunu 6 hafta üst üste elinde bulunduran Gelikspor, geçtiğimiz hafta içinde Antrenör Erol Demir'in istifasının ardından ilk yenilgisini sahasında 3-2'lik skorla Çaycumaspor'a karşı alarak, liderliği Alaplı Belediyespor'a kaptırmıştı. Alaplı Belediyespor ise geçtiğimiz hafta Beyçayırı Stadı'nda Kepez Çaylıoğlu'nu 3-0 yenmiş ve zirveye yerleşmişti.

ALAPLI BELEDİYE VE GELİK KOZLARINI PAYLAŞACAK
Bu önemli ve belki de ilkyarının en önemli karşılaşması olarak değerlendirilen Alaplı Belediyespor ile Gelikspor arasındaki karşılaşma iki takım açısından da önem arz ediyor. Alaplı yenerek aradaki puan farkını kapatmak, Gelikspor ise alacağı galibiyetle tekrar zirveye yerleşmek istiyor.

Gelikspor oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alırken rakip kaleleri 20 kez havalandırdı, kalesinde ise 9 gol gördü. Alaplı Belediyespor ise 6 karşılaşmada 6 galibiyet, 1 beraberlik alarak 19 puanla zirveyi elinde bulunduruyor. Alaplı rakip kaleleri 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 3 gol görerek averaj olarak Gelikspor'dan 4 gol daha avantajlı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINACAK

Geçtiğimiz yıllarda Alaplı'da çıkan olayların yanı sıra maçın büyük önem taşıması nedeniyle Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Pazar günü 14.00'da oynanacak maçta geniş güvenlik önlemlerinin alınması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi