AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Düzce'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.
AK Parti Düzce il teşkilatı tarafından Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde "Düzce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Konuşuyor" konulu etkinlik düzenledi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Selamla konuşmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 16 Nisanda oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler verdi. Aslan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'nin geleceği ve yarınları açısından önemli ve gerekli olduğunu belirterek, "Kalıcı bir istikrarı sağlamak. İki başlılığı çift başlılığı ortadan kaldırmak. Vesayet odaklarını bertaraf edebilmek. Kuvvetler ayrılığı ilkesini tam olarak hayata geçirmek. Daha hızlı ve etkin yönetim anlayışını hayata geçirmek ve uzlaşıyı sağlayabilmek açısından bu anayasa değişikliği önemli ve gerekli bir sistemdir" dedi.
Konuşmanın sonunda İl Başkanı Hikmet Keskin Milletvekili Zeyid Aslan'a tablo hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi