Saltukova Belediyesi ile Bem Bir Sen arasında belediye çalışanlarını kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzalandı.
Park Et Restaurant'da verilen yemeğin ardından sözleşmeyi Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ile birlikte imzalayan Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş şunları söyledi; " Yapılan bu sözleşmemizin amacı, performans ve motivasyonu daha da artırmak, ileri derecede güzel bir çalışma ortaya çıkarmaktır. Bu vesile ile imzalamış olduğumuz sosyal denge tazminatı sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde en güzel şekilde Rabbim bizlere çalışmayı nasip etsin. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum".
Bem Bir Sen Çaycuma Temsilcisi Veysel Özkan sendikaya kolaylık gösteren bölgenin tek bayan Belediye Başkanı Zerrin Geneş'e teşekkür etti. Özkan; " Bizleri bu sözleşmeyi yaparken yalnız bırakmayan Bem Bir Sen Genel başkan yardımcımız mendi sevinç'e hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum. Sözleşmenin her iki taraf içinde hayırlı olmasını diliyorum"dedi.
Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ise; " Ülkemiz büyük bir sıkıntılı dönemden geçerken, kamu çalışanını unutmayan, her zaman kamu çalışanlarının yanında olan Saltukova Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Yeni dönemde mensup olduğu, milletin değerlerinin paylaşıldığı bir partiye geçmesi nedeni ile Başkanımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diyor, iradesine saygı duyuyoruz.
Kamı çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözetip, adil bir paylaşım yakaladığından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bu sözleşme ise iki taraflı güzel bir imza ile son bulmuştur. Sözleşmesin önemi büyüktür, Rabbim birliğimizi bozmasın "diye konuştu.
Sendika hakkında da bilgi veren Sevinç; "Yerel yönetimlerde 10 yıldan beri yetkili sendikayız. Biz Avrupa Bağımsız Sendika Topluluğu olarak Türkiye'de tek sendikayız. Ayrıca Türkiye'de uluslar arası bir konferans kurup uluslar arası emek hareketini kuran bir sendikayız.Sendika olarak milletimizin değerlerine karşı çıkanlara karşı milletimizin yanında olduğumuzu ortaya koyduk.
Geçen ay Avrupa'da Bağımsız Sendikalar Konfederasyonun toplantısına katıldık. Bu toplantıda ülkemiz aleyhine yapılan söylemlerin aksine 15 Temmuz darbe girişimin detaylarını anlatarak, cuntaya ve diktatörlüğe karşı olduğumuz beyan edip, devletimizin yanında duruş sergilediğimizi söyledik. Bu yüzden bizi ihraç etmeye kalkıştılar. Hamdolsun oylamada başarılı olduk ve ülkemizin üye olmadığı Avrupa Birliği'nde, ülkemizin yanında olduğumuzu anlattık, her platformda savunduk, savunuyoruz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi