Zonguldak'ın yetiştirdiği ve Türkiye'nin önemli işadamlarından biri olan Zeki Yurtbay için bugün Çaycuma İlçesi'nde yapılan cenaze törenine katılım yoğun oldu.
Zeki Yurtbay'ın amcasının oğlu emekli Dr. Kemal Yurtbay, cenazenin yarım kaldığını ve Zeki Yurtbay'a yakışmadığını belirtti.
Kemal Yurtbay, Zeki Yurtbay'ın sıradan biri olmadığını belirterek "Cenaze töreni yarım kaldı. Cenazede kentin ileri gelenleri tarafından yapılan konuşmalarla Zeki Yurtbay son bir kere daha anılmış olsaydı fena mı olurdu" diye eleştiride bulundu.
Kemal Yurtbay'ın o sözleri şöyle:

"Zeki Yurtbay'a hiç yakışmadı bu son uğurlanışı!
Bugün Çaycuma'yı dünyaya tanıtan mucize adam Zeki Yurtbay adına düzenlenen cenaze töreni, pandemiye rağmen katılım çok yüksek seviyede idi ama bence çok yarım kaldı. Tören, sıradan bir insanının cenazesinin kaldırılması gibi imamla başlayıp, imamla bitti. Merhum Zeki Yurtbay, yaptıkları ve kişiliğiyle ilgili yakınları ve kentin ileri gelenleri tarafından yapılan konuşmalarla son bir kere daha anılmış olsaydı fena mı olurdu, diye düşünmeden edemiyorum. Ama olmadı. Neden olmadı onu da bilmiyorum. Zaman yetmedi diye bir mazeret de kabul edilebilir değil."