AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK'ya işçi alımı ve Filyos Projesi'nde devam eden çalışmalar kapsamında açıklamalarda bulundu. İşte Zeki Tosun'un açıklamalarından satır başları;

"TTK'ya işçi alımının Zonguldak, Karabük ve Bartın üzerinden alımların yapılması için gerekli yasa bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu yasa ile alımlar 81 ilden değil, sadece bu 3 ilden alınacak.

Alımlar kura çekimi ile yapılacak ancak bu esnada mülakat da olacaktır diye düşünüyorum. Bu noktada tabi önümüzdeki günlerde kesin bir netlik kazanacaktır. Yeni açılacak olan sahalarla Zonguldak'ta çok büyük işçi alımları olacak. Belki de madenlerde çalışacak işçi bulamayacağız.

Filyos'ta liman inşaatı hızla devam ediyor. Filyos Irmağı'ndaki sette çalışmaları belli bir aşamaya gelmişti. Bu çalışmalar daha da hızlandı. Biz liman yapılırken vadi projesinin de eşit şekilde yapılması noktasında bakanlığa teklifte bulunduk. Bakanlığımız gerekli desteği berdi be çalışmalar başladı.

Filyos Limanı'nda inşaat aşamasında sona gelindi. Büyük bir firma, dünya devi ile görüşmeler yapılıyor. O firma Filyos'ta dev yatırımlar yapmayı düşünüyor. Bu Zonguldak ve bölge için büyük bir yatırım demek."

Editör: Pusula Gazetesi