Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, il başkanlığı süreci, adaylık ve parti içinde yaşanan kaoslarla ilgili soruları yanıtladı.
İl Başkanı Zeki Tosun "Bir dönem daha il başkanlığı yapmak istiyor musunuz?" sorusuna "Şu anda görevimizin başındayız. AK Parti'de görevler istenmez verilir" diye yanıt verdi
"İL BAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ GENEL MERKEZDEN GELEN BİR TALİMAT YOK"
İlçelerin kongre süreci ile ilgili bilgilendirme yapan Başkan Tosun, şöyle konuştu; "7. Olağan kongre sürecimiz devam ediyor. Zonguldak'ta 2 ilçemiz kaldı. Pazar günü saat 11:00'de önce Gökçebey, aynı gün saat 14:00'de Devrek ilçemizin kongresini yapacağız. Milletvekillerimiz ve il koordinatörümüz Sayın Metin Çelik Bey kongrelerimize katılacak. Bunlar da bitince 8 ilçemizin kongresi bitmiş olacak ve il kongresi hazırlığı yapacağız. Perşembe günü Çaycuma ilçemizin mazbatasını alacağız. 7'nci olağan kongre süreci takvimi işliyor. Kasım ayı gibi il kongrelerinin başlayacağını söylemiştik. İlk yola çıktığımız zaman pandemi sebebiyle sarkmalar da olabiliyor. İl kongrelerimiz ile ilgili bize genel merkezimizden gelen bir bilgi ve talimat yok. Bir de vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Takvim belli olunca ona göre çalışmalarımız devam edecek."
"AK PARTİ'DE GÖREVLER İSTENMEZ VERİLİR"
Tosun "Bir dönem daha il başkanlığı yapmak istiyor musunuz?" sorusuna "Şu anda görevimizin başındayız. AK Parti'de görevler istenmez verilir. Biz o düsturla 20 yıldır bu partide hizmet ettik. İki dönemdir de il başkanıyız, teşkilat başkanlığımızın, genel başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, teşkilat başkanımız Erkan Kandemir'in görüşlerinden sonra bakacağız. Yani şu anda tüm 81 ilde il başkanlarımız kongrelerini yapıyorlar. Ama İl Başkanlığı konusunda daha kimseye bir şey söylenmiş değil" diye yanıt verdi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın istifa eden İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Yılmaz'ı fişledigi yönündeki iddiaları değerlendirdi.
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ömer Selim Alan'ın Kurtuluş Yılmaz'ı fişledigi gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya önerge vermişti.