Zonguldak'ta son dönemlerde atletizm sporu gelişmeye devam ediyor. Yıllar önce Zonguldak'tan yetişen milli atletler Türkiye'de ve Avrupa'da ses getiriyordu. Belli bir dönem duraklama giren başarılar son 4-5 yıl içinde tekrar eski başarılı yıllara dönmeye başladı.

Özellikle genç antrenörlerin planlı, düzenli ve disiplinli çalışmaları ile çeşitli kategorilerde yeni yetenekler keşfedilerek bu sporcuların üzerine giden antrenörler Türk sporuna yeni milli atletler kazandırmaya başladı.

Tekvando, Boks, Judo, Atletizm ve bir çok branşta sporcular Zonguldak'ı ulusal ve uluslararası alanlarla Milli forma altında başarıyla temsil ediyor, Zonguldak ve Türkiye'ye gurur ve başarı kazandırıyorlar.

UTKU DUMAN VE SPORCULARININ HEDEFİ BÜYÜK
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda düzenlenen etkinliğe katılan antrenör Utku Duman ve Milli sporcuları Miray Aktop, Melike Malkoç, Doğukan Kilcioğlu da başarılarıyla geleceğe ışık tutuyor, çalışmaları ve başarılarıyla örnek birer antrenör ve sporcu duruşu sergiliyor.

Antrenör Utku Duman "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101. Yılında bizlere emanet ettiği meşaleyi, zeki, çevik ve ahlaklı gençler yetiştirerek taşıyoruz" ifadeleri kullanarak çok anlamlı bir mesaj verdi.