Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde eşi doğum yapan Hakan Kabuk'un, eşiyle ilgilenilmediğine yönelik tepkisiyle ilgili gazetemizde ve internet sitemizde yayınlanan habere ZBEÜ Rektörlüğü'nden açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"06/08/2019 tarihinde 'Eşini doğuma götüren Hakan Kabuk, ZBEÜ Hastanesi'nde yaşadıklarına tepki gösterdi' başlığı ile yayımlanan haber ve içerikleri, somut gerçeklere hiçbir şekilde uygunluk arz etmemektedir.

Merkezimiz 110.000 metrekare açık alan ve 60.000 metrekare kapalı alan, aynı yerleşkede 5 (beş) blok ve aynı yerleşkede bulunan Obezite ve Diyabet Ünitesinden oluşan bir komplekstir. Merkezimiz bölgeye (Bartın, Karabük, Zonguldak) hizmet veren tek 3. basamak yataklı tedavi merkezi olup; merkezimize günlük ortalama 1800-2000 civarında kişi hasta kayıt/kabul birimimizden giriş yapmaktadır. Merkezimize takip ve tedavi amaçla başvuran tüm hastaların, hiçbir ayrım yapılmadan en üst düzeyde sağlık hizmeti alması adına merkezimizin çalışanları tarafından olağanüstü gayret gösterilmektedir.

Söz konusu haberde adı geçen hasta yakınının eşi, 04.08.2019 tarihinde saat 15.50'de merkezimizde normal doğum yapmış olup; 05.08.2019 tarihinde saat 14.00'da taburculuk öncesi yeni doğan muayenesi yapılmak üzere yatmakta olduğu Jinekoloji Servisinden Doğumhaneye transfer edilmiştir. Bu esnada hastanın transfer edilmek üzere tekerlekli sandalyede olduğunu gören hasta yakını, 'Ben kolluk kuvvetiyim. Herkes hesap verecek. Basını çağıracağım. Benim eşimi kimse ayakta bekletemez...' şeklinde ifadelerle servis içerisinde bağırmaya başlamıştır. Bunun üzerine merkezimiz güvenlik görevlilerince hasta yakını servis dışına alınmış, yaklaşık 20 dakika sonra yeniden servise gelerek ziyaret saatleri içerisinde eşiyle görüşmüştür. Tüm bu süreçte merkezimizin idaresi hasta yakınına, hastanın transfer sürecini ve taburculuk aşamalarını anlatmıştır.

Merkezimiz çalışanlarının, hasta ve hasta yakınlarına kötü muamele gösterdiği, kaba davrandığı ve hasta ya da hasta yakınlarının mağdur edildiği gibi gerçeği yansıtmayan bu haberlerle amaçlanan, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizi karalama, toplum nezdinde itibarsızlaştırma ve sansasyon yaratma gayretinden ibarettir. Bahsi geçen konularda son derece hassas ve etik kurallara sahip olan merkezimizi yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberler her şeyden evvel basın ahlakı e çalışma ilkelerine aykırılık teşkil etmektedir. Şüphesiz ki bu haberi yapan internet sitelerinin halkı doğru bilgilendirmek adına bir sorumluluğu bulunmaktadır.

Halkımızın aklında hiçbir soru işareti kalmaması adına bu açıklamayı yapmak gereği hasıl olmuştur. Sağlık hizmetinin sunumuna ilişkin kurallara hassasiyetle uyan merkezimizin ve çalışanlarını zan altında bırakan mesnetsiz beyan ve iddiaları kabul etmediğimizi bildirir, kamuoyuyla paylaşırız."

Editör: Pusula Gazetesi