CHP İl Başkanı Ahmet Altun'u ziyaret programında konuşan CHP İl Genel Meclis üyeleri Grup Başkan Vekili Fikret Zaman:

"ZAMANINDA ATAMALARI BİZ YAPMADIK, ATAMALARI ONLAR YAPTI"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyeleri her ay olarak gerçekleştirdikleri CHP İl Başkanı ziyareti ve değerlendirme toplantısını, CHP İl Başkanı Ahmet Altun'un hafta sonu Ankara'da gerçekleşecek olan CHP İl Başkanları Toplantısı'na katılacak olması sebebiyle ziyaret programını bir gün önceye alarak Başkan Altun'u makamında ziyaret etti. Gündemde ise İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın Ak Partili İl Genel Meclisi üyeleri tarafından istifasının istenmesi vardı.

"ATAMALARI YAPAN KENDİLERİ, İSTEDİKLERİNİ BULAMADIKLARI İÇİN BÖYLE YAPIYORLAR"

İl genel meclisinde görüşülen maddeleri ve tartışmaları değerlendiren CHP İl Genel Meclis üyeleri Grup Başkan Vekili Fikret Zaman; “Genel Sekreter tartışmaları yaşandı. Şuanda Türkiye’deki bütün atamaların sahibi AKP’dir. Atamaları da kendileri yapmıştır. Müdür daire başkanları ve genel sekreteri kendileri atadılar. Bunlar istediklerini bulamadıkları için böyle yapıyorlar. Özel İdare’de bulunan tüm arkadaşlar ile en azından bir merhabamız var. Kendileri devlet memurudur ve devletin imkanı ne kadar aktarılırsa o kadar çalışabiliyorlar. Şaibeli işler yapacaklarını da düşünmüyorum. Bunu sadece Recep Demirtaş için değil herkes için söylüyorum. Bu anlamda da savunma yaptık” dedi.

"YILBAŞIYLA İLGİLİ DE BİLGİSİZLERE BİLGİ VERMEK İSTİYORUM"

2017'nin ilk İl Genel Meclisi toplantısında yaşanan yılbaşı tartışmalarına da değinen Zaman, “Bilindiği üzere bu toplantıyı yarın yapacaktı ama yarın İl Başkanımızı Ankara’da il başkanları toplantısına katılacağı için bugün yaptık. Bu haftaya yılbaşı tartışmaları gündeme yansıdı. Öncelikle İl Genel Meclis toplantısında da terörü lanetledik yine lanetliyoruz. Yılbaşıyla ilgili de bilgisizlere bilgi vermek istiyorum. Oda şudur. Yılbaşının ne anlama geldiğini bilmeyenler için açıklıyım. Mısır’da takvim bulunuyor ve 1582’de biz takvimi kabul ettik. Hıristiyan bayramı diyorlar ama öyle de bir şey yok. İsa’nın doğumunu onlar yılbaşı olarak kabul ediyorlar. Yani Hristiyanların bayramı falan değil. Eskiden yılbaşı 1 Mart’dı. 1582’den beri 1 Ocak kabul edildi. 2016 yılında çok acılar çektik ve bu kadar acı çekilirken eğlenmek doğru olmaz deselerdi kabulümüzdür. Ama dediğim gibi Hristiyanların bayramı falan değil” ifadelerine yer verdi

ANKARA'DA GÜNDEM ANAYASA

Ankara'da CHP Genel Merkezde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı'na katılacak olan Ahmet Altun; "Genel merkezden aldığımız yazıya göre 7-8 Ocak 2017 tarihleri arasında Ankara'da İl Başkanları toplantısı var. İl Başkanları toplantısına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız ve İl Başkanları katılacak. Gündemde Ağırlıklı olarak Anayasa değişikliği olacak. Bizleri bu konuda bilgilendirecekler. Ankara'dan geldikten sonra bu konu hakkında daha detaylı bilgi vereceğim. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarım bizleri bilgilendirmek için partimizi ziyaret etmişlerdir. Meclisteki toplantılar hakkında tarafımıza bilgiler vereceklerdir. Ben bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi