Kastamonu'da 17-25 Aralık dönemi sonrasında Zaman Gazetesi aboneliğini bitirmek isteyen işletmelere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli örgütün elemanları tarafından ceza kesildiği ortaya çıktı.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli tutuklu sanık Z.U. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen eski Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanı Z.U., "Ben, ByLock kullanmadım. Teknoloji ile aram çok iyi değil. Telefonuma ByLock programını zaten desteklemiyor" dedi.
Zaman Gazetesine yönelik yürütülen soruşturma sonrasında Kastamonu Adliyesi önüne gelerek eylemlere katıldığı ve bu kapsamda fotoğrafları bulunduğu hatırlatılan tutuklu sanık Z.U., "Adliye önünden geçerken çekilmiş fotolar olabilir. Ben eylemlere katılmadım. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Çocuklarını Aral Fen Dershanesine gönderdiğini söyleyen Z.U., "Deneme sınavları için Zaman Gazetesine abone yaptılar. Fakat bu anlattığım 2007 yılında yaşandı" diye konuştu.
Bank Asya'ya para yatırdığı hatırlatılan Z.U., "Aracım eskimişti, oğlum satıp yenisini almamı istedi. Bende aracımı satıp Bank Asya'ya yatırdım. Fakat bu 2014 yılının Eylül ayında oldu" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkları da dinledi. Duruşmada tanıklar, 17-25 Aralık dönemi sonrasında Zaman Gazetesi aboneliklerini iptal ettikten sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince işyerlerine gelerek yüksek oranda ceza kestiklerini söylediler.
Tanık ve sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ekim tarihine erteleyerek, tutuklu bulunan eski memurun tutukluluğunun devamına karar verdi.

Editör: Pusula Gazetesi