Zonguldak-Kozlu arasında taşımacılık yapan Özel Halk Otobüsü şirketi Bekard'ın zam öncesi jeton satışlarına sınırlama getirmesi vatandaşın ve kamuoyunun tepkisini çekti. Kozlu Belediyesi tarafından kabul edilen zam uygulamaya daha konulmadı. Özel Halk Otobüsü Firması Bekard ise zam geleceğini gerekçe göstererek 5 taneden fazla jeton satmama kararı aldı. Bilet satış noktasına giden vatandaşlara fazla jeton verilemeyeceği belirtildi.

Bir vatandaşın bilet satış noktasında çektiği video ise skandalı gözler önüne serdi. Bilet satış noktasına giden bir vatandaş, görevliden 10 adet jeton almak istediğini söyledi. Görevli ise 5 taneden fazla jeton veremeyeceğini belirtti. Aynı sorunun bütün bilet satış noktalarında yaşandığını görevliye ileten vatandaş, 'Zam geleceği için böyle bir uygulama yapıldığı söylendi, doğru mu?' diye sordu. Görevli ise; 'Kafamıza göre bir uygulama yapamıyoruz. Patronumuzun talimatı bu şekilde. Zam geleceği için 5 adetten fazla jeton veremiyoruz' dedi. O anlar ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Görüntülerin ardından vatandaşlar, "İnsanları keriz yerine koyuyorlar. Bu şehirde devlet yok mu? Bu kendini bilmez zam fırsatçısına haddini bildirmesi gereken Kozlu Belediye Başkanı Kerim yılmaz ne iş yapar? Sayın Valimiz Ahmet Çınar'dan isteğimiz biz halkı koyun yerine koyan bu firmaya gerekeni yapmasıdır. Bir 1 lira artıralım da çocuğumuza harçlık veririz diye düşünürken cebimizdeki 50 kuruşa göz dikiyorlar" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi