Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Yanık, Müdür Yardımcısı Ayhan Mercan ve Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti. Yerel yönetimlerin en köklü teşkilatı olan ve birçok olumsuzluk ie karşılaştığında imkansızlıklara rağmen zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediyemiz ve vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmektedir.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Yanık, ziyarette yaptığı konuşmada; "Teşkilatımız çok köklü bir geçmişe sahip. Bizler de bunun bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız ile empati yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak coğrafi konum itibariyle zor bir şehir...Tek caddeye sahip, trafik yoğun. Bizler, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün hizmet kalitemizi artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın, sağlıklı, huzurlu ve güven ortamında yaşamaları için yetkimiz dahilindeçalışmalarımıza öncelik veriyoruz. Vatandaşlarımızla, esnafımızla birlik ve beraberlik içerisinde kanun ve yönetmelik çerçevesinde işlemlerimizi uyguluyoruz. Her daim mesai gözetmeksizin tüm teşkilat görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zabıta Teşkilatı'nın 192'inci kuruluş yıldönümünü kutlayarak, "Zabıta Teşkilatımız, Belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözüdür. Belediyemizin aynasıdır. Teşkilatımız, bazı olumsuzluklar yaşanmasına rağmen çalışmalarını en iyi şekilde yürütüyorlar. Şehrimiz yapı itibariyle sıkıntılı. Özellikle, esnaflarımıza büyük görev düşmektedir. Örneğin, çöplerini belirlenmiş olan saat de dışarı koymalarını söylüyoruz, uyarıyoruz. Kurallara uyulmadığı takdirde, tebligat yapıyoruz ve ceza kesiyoruz. Zonguldak bizim hepimizin. Birlik beraberlik içerisinde yaşanabilir bir Zonguldak için çalışıyoruz. Zabıta Teşkilatımız, halkımız için çalışmaktadır. Teşkilatımız her daim göreve hazırdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Zabıta Haftasını kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi