Zonguldak'ın köklü eğitim kurumlarından Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nin (ZAAL), 24'üncü Dönem Mezuniyet Töreni, Site Spor Salonu'nda dün akşam gerçekleştirildi. 163 öğrencinin mezun olduğu törene; Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Kıran, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

"ZAAL, ZONGULDAK'IN YÜZ AKIDIR"

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Abdulkerim Kıran, ZAAL'ın Zonguldak'ın yüz akı bir okul olduğunu belirterek, "Zonguldak Atatürk Anadolu Lisemiz, hem köklü bir geçmişe sahip olması, hem sportif-kültürel ve akademik anlamda pek çok başarıya imza atması, hem de mezunlarıyla kurduğu ilişki ve aidiyet özelliğiyle şehrimizin yüz akı bir okulu olmuştur. Öğrencilerimiz arasındaki bağlılığın adıdır, ZAAL. Birlikte başlamanın, birlikte başarmanın ve birlikte sonuca varmanın yolu ve yol açısıdır, ZAAL. Bizler; adımız ister müdür, ister idareci ve öğretmen, ister öğrenci ve veli olsun, ZAAL'lı olmanın haklı gururunu hep yaşadık ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"SİZ, BU ÜLKENİN YARININA DAMGA VURACAK ZAAL GENÇLİĞİSİNİZ"

Mezun olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Müdür Kıran, "Sevgili öğrencilerimiz; bir mezuniyetle daha huzurlarınızdayız. Hüznü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Dört yıl boyunca okulumuzun bir parçası olarak bünyemizde barındırdığımız siz sevgili öğrencilerimizi ZAAL misyonunu benimsemiş bireyler olarak yeni başlangıçlar için uğurluyoruz. Sizleri; iyi yerlerde, iyi işler yapan, ülkesi ve milletine faydalı olmak için sürekli çalışan insanlar olarak görmeye devam edeceğimizden, adınızı ve adımızı gururla yaşatacağınızdan zerre şüphem yok. Ulaşımı olmayan, bir yere gidemez. İletişimi olmayan, bir şeyle konuşamaz. Enerjisi olmayan da, bir şey üretemez. Bunlardan biri eksik olduğu zaman asla sonuca gidemezsiniz. Sizler yol açıcılığınızla muasır medeniyetlere yolumuz, çevrenizle kuracağınız iletişimle birer kültür elçimiz, enerjinizle işaret fişeğimiz olacaksınız. Siz, bu ülkenin yarınına damga vuracak ZAAL gençliğisiniz. Emeğinizi şimdiden kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

"ZAAL MİSYONUNU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kıran, velilere ve öğretmenlere de teşekkür ederek, "Sevgili velilerimiz; başlangıçta sadece sıralamada en üstlerde yer alan bir okulu tercih eden öğrencilerin anne-babası ve yakını iken, çocuklarımıza ve okulumuza verdiğiniz destekle ZAAL misyonunun önemli bir sacayağı olarak ZAAL tarihine geçtiniz. Sizleri de özellikle kutlamak istiyorum. Sevgili öğretmenlerim; çocuklarımız için harcadığınız emek, onlara açtığınız ufuk ve gösterdiğiniz hedefler, ZAAL'lı olmanın bilinç göstergeleridir. Bugün sizler için söylenecek her söz, tam söylenmemiş, kurulacak her cümle, hakkıyla ifade edilmemiş olacaktır. Yolumuz uzun, yolculuğumuz çetin, beklentimiz yüksek. ZAAL bileşenleri olarak, siz mezunlarımızın da yüksek katkılarıyla yapacak işimiz çoktur. Bundan sonra da ZAAL misyonunu yaşatmaya devam edeceğiz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yaşamlarının her alanında başarılar diliyor, katılımlarınızdan dolayı değerli dostlarımıza en derin şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Okul birincisi Cansu Gökay ise, yaptığı konuşmada, kendilerini yetiştiren öğretmenlere ve her türlü fedakarlığı yaparak okutan ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 12'nci sınıf öğrencileri, 11'inci sınıf öğrencilerine bayrak ve flamaları teslim etti. Folklor gösterisinin ardından okul orkestrası sahne aldı. Orkestrasının söylediği birbirinden güzel şarkılara öğrenciler eşlik etti.

Daha sonra okul birincisi Cansu Gökay, okul ikincisi Elif Sena Sönmez ile okul üçüncüsü Ayberk Deniz Bilgin'e plaketleri ve ödülleri verildi. Okul birincisi Cansu Gökay'ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından diploma törenine geçildi. Her sınıfın ayrı ayrı hazırladığı slaytların gösterimi sırasında öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları verildi. Tören, mezun olan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi