Son günlerde gıda ve temizlik maddelerine gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Gıda ve temizlik maddelerine gelen uçuk zamlar, alışveriş yaparken vatandaşı oldukça zorluyor.

Öz Gıda Market'in işletmecisi Kenan Özçiçek, gıdada özellikle un ve salçaya çok zam geldiğini belirterek yüzde 100 zam geldiğini belirtti. Çocuk bezleri ve kağıt peçete türlerine yine yüzde 100 zam geldiğini ifade eden Özçiçek, dışarıdan alınan ürünlere yüksek zamlar geldiğini ifade etti.

"ŞAMPUANLAR, DEODORANTLAR VE PARFÜMLERDE FİYAT ÇOK ARTTI"

Özçiçek, son zamlarla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Öncelikler salça fiyatlarına yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Sıvı yağlarda ve un fiyatlarında değişiklik oldu. Salçadaki zam oranı yüzde 100 geçti. Biz aldığımız orada yüzde 15-20 arası kar marjı koyuyoruz. Un fiyatlarında çok artış oldu. Susama bağlı helvalarda yüzde 25-30 civarında artış oldu. Tahin, pekmez hepsi susamlı gıdalara giriyor. Salça her yılın 9'uncu ayında yeni fiyat açıklıyor. Tuvalet kağıtlarının hammaddeleri yurt dışında geliyor. Otuz ikili iyi bir tuvalet kağıdı 55-60 TL civarında. Normalde 30- 40 TL arasında idi. Sıvı deterjanlar ve toz deterjanlar tuvalet kağıtları ile aynı oranda zamlandı. Çocuk bezlerine de çok zam geldi. Normalde 46 TL'ye satılan standart paket 60-70 TL civarında. Elimizde olmayan çeşitler var. Onlar geldiğinde 75 TL'ye satılacak. Diğerleri içinde aynı. Şampuanlar, deodorantlar ve parfümlerde fiyat çok arttı. Fiyatı artmayan sadece devletin ürünleri. Çay-kur çay, toz şeker ve sigara, hükümeti bu konuda başarılı buluyorum. Yeni aldığımız ürünlerin fiyatları değişiyor ama almadığımız ürünlerin fiyatları aynı. Ulusal marketlerde fiyatları hemen değişiyor. Vatandaş geliyor ucuz ürünü yakaladı mı alıyor. Mesela Türk kahvesi bizde 14 TL iken markete gidin 18-19 TL civarında. Neden? Biz yenisini almadık diye öyle oluyor. Zamları giren ürünleri değiştiriyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi