Zonguldak'ta açtığı Açık Çarşı ve Zemin Mağazalarıyla Batı Karadeniz'in en büyük tekstil zincirini kuran, ardından Barrels and Oil markasıyla Türkiye genelinde adını duyuran İşadamı Yusuf Yılmaz, hakkındaki iddialara açıklık getirdi.
Yusuf Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bazı çevreler, bizden Fetöcü çıkarmaya çalışıyorlar, zinhar çıkmaz" dedi.
Yusuf Yılmaz'ın paylaşımı şöyle: "Bazı mahvillerde, bazı çevreler, bizden FETÖcü çıkarmaya çalışıyorlar, zinhar çıkmaz. Niye mi? Bak anlatayım. Bu yapı 17 Aralık öncesine kadar, bizce de eğitime adanmış bir hizmet hareketi idi, öyle görüyor, öyle biliyor, sempati duyuyorduk. Taki 17 Aralık'a kadar. Biz öylece göreceğimizi gördük ve ertesi günü tavrımızı ilan ettik.
Bir iki örnek vereceğim; mesele 6 Ocak'ta, bu yapının sözde lideri F. G. mensupların çağrı yapar; 'Atınız, katınız, arabanız ne varsa satın. Bank Asya'ya yatırın.' Bizim o an Bank Asya' da şirketimize ait 200 milyarımız var. İki gün sonra tarih 8 Ocak, biz bu parayı, Halk Bankası'na EFT yapıyoruz, çekmiyoruz, yani transfer ediyoruz. Yani açık açık tavır koyuyoruz. Başka bankalardan da epeyce bir miktarı yine Halk Bankası'na transfer ediyoruz. Çünkü bu operasyonun asıl hedefi Halk Bankası'dır, öyle biliyoruz. Bizim o güne kadar Halk Bank ile hiç bir alakamız, faaliyetimiz yok, hesabımız, çekimiz, kredimiz vs yok. Ve biz bu paralarla ne repo yaptık, ne fon aldık. Sadece Halk Bank'a destek için yaptık ve parayı orada tuttuk. İhtiyaç oldukça aldık ve bizden sonra ilk hamle yapan Türk Havayolları oldu, paralarını çekti. Tarih 27 Ocak, bizden 20 gün sonra. Ve bugünler, kim kimi yiyecek, henüz belli değil.
Bu yapı galip gelse, belki de biz yargılanacaktık, kim bilir. Çok şükür, biz masanın altına saklanmadık. Perdenin arasından olup biteni izlemedik. Nettik, diktik meydanda idik. Cumhurbaşkanımızın her çağrısında dolar bozduk, altın bozduk. TL.ye geçtik, çok da zarar ettik. Bunlar kayıtlı kuyutlu ispatlı işler. Devletimize, milletimize, Cumhurbaşkanıma helali hoş olsun. Bizi bilen bilir, bunları da bilmesi gerekenler bilir."