İşadamı Yusuf Günay'ın '100 dönüm arsa' çağrısına Milletvekili Ahmet Çolakoğlu yanıt verdi
'Yatırımcılarımızın hizmetindeyiz'

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ın köşesine taşıdığı "Yolun sonuna yaklaştığımı biliyorum: 100 dönüm arsa istiyorum" başlıklı yazı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, hem Ali Rıza Tığ'ı hem de işadamı Yusuf Günay'ı arayarak, talep edilen arsanın tahsisi için elinden geleni yapacağını açıkladı.
İşadamı Yusuf Günay, Gökçebey Mal Müdürlüğü ve Bakacakkadı Belediye Başkanlığı ile görüşerek tahsis edilebilecek arsayla ilgili işlemlere başladıklarını duyurdu.
Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay'ın, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'ın köşe yazısında yer alan "Yolun sonuna yaklaştığımı biliyorum: 100 dönüm arsa istiyorum" ifadeleri geniş yankı uyandırdı.
Ali Rıza Tığ yazısında, 72 yaşındaki İşadamı Yusuf Günay'ın "Bakacakkadı da 40 milyon dolarlık bir panel radyatör fabrikamız var.
Fabrikamızda 236 kişi çalışıyor.
Şimdi fabrikamızın yakınlarından 100 dönüm arsa talebimiz var.
Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'na sesleniyorum.
Eğer bize bu 100 dönüm arsayı tahsis ederlerse, 40 milyon dolar yatırım yaparak bir klima fabrikası kuracağız. 300 işçinin çalışacağı fabrikayı arsa tahsisinden itibaren 3 yıl içinde tamamlayacağız. Bankada kredimiz hazır. Yılda 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecek bir fabrika kuracağız. Ama bu yaştan sonra beni milletvekili kapılarında gezdirmesinler.
Yolun sonuna yaklaştığımı biliyorum.
Kalan enerjimi bu iş için harcamak istiyorum.
Ben bu yaştan sonra 250 milyon liralık bir riskin altına girmeyi göze alıyorum.
Devletimden 100 dönümlük arsa istiyorum" ifadelerine yer verdi.
Yazının yayınlanmasının ardından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'dan konu hakkında bilgi aldı.
Ardından İşadamı Yusuf Günay'ın arayan Ahmet Çolakoğlu, Organize Sanayi Bölgesi genişleme sahasından yer tahsis edilebileceğini söyledi. Bakacakkadı'daki Emko Panel Radyatör Fabrikası'nın bulunduğu bölgeden Hazine arazisi talep eden Yusuf Günay'ın talebi doğrultusunda çalışmaların başladığı öğrenildi.
Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, "Biz arsa talebi olmayan işadamlarımıza bile gidip fabrikanızı büyütün, üretimini artırın. Biz de elimizden geleni yapalım diyoruz. Yusuf Günay Ağabeyimizin talebiyle ilgili elimizden geleni yapacağız" dedi.
İşadamı Yusuf Günay, Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun kendisini aramasından memnun olduğunu belirterek, Gökçebey Mal Müdürlüğü ve Bakacakkadı Belediyesi nezdinde görüşmelere başladık. İnşallah bir sonuç alırız" şeklinde konuştu.