Türkiye'de bu yıl memurlar Hakem Kurulu tarafından verilen karara göre 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4 zam almıştı. Memurların hakkını savunan MEMUR-Sen'e bağlı 250 bini üyeli Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşına ise yüzde 85 zam yapıldı.

Türkiye'de zam konusu işçi ve memura gelince ekonomik sıkıntıları göz önünde bulunduran yetkililer iş kendilerine gelince keselerin ağızlarını sonuna kadar açıyor. İşçi ve memura verilen zamlar konusunda en yüksek oranda zam verildiğini ifade eden yetkililer daha fazla zam yapılması durumunda ülkenin ekonomik olarak çökeceğini iddia ediyorlar.

Hakem kurulu tarafından memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci 6 ayında yüzde 4, 2021'nin ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 zam yapılmasını kararlaştırdığı açıklanmıştı. Bu zam oranlarının en yüksek oran olduğunu aktaran yetkililer bu oranlardan daha yüksek oranların bütçeye zarar verdiğini bildiriyor.

SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI MAAŞINA ZAM YAPILDI

Kurumların başlarında bulunan yetkililer kendi maaşlarına söz geldiğinde ise çok cömert bir şekilde davranarak neredeyse yüzde 100'e varan bir zam oranını gözden çıkarıyor. Nitekim MEMUR-Sen'e bağlı 250 bini üyeli Sağlık-Sen'de de bu durum yaşandığı öğrenildi.

MEMUR-Sen'e bağlı 250 bini üyeli Sağlık-Sen yönetimi toplu sözleşme öncesi 27 Temmuz 2019 tarihinde Kızılcahamam'da 5 yıldızlı bir otelde tüzük tadil kongresini gerçekleştirmiş fakat tüm delegelerin katılımıyla yapılması gereken bu toplantı adeta 200 delegeden kaçırılarak yalnızca şube başkanlarının katılımıyla hukuk ve etik dışı şekilde gerçekleştirilmişti.

GENEL BAŞKAN MAAŞI 26 BİN LİRA OLDU!

Şube başkanlarının katıldığı tüzük kongresinde genel başkan, genel merkez yönetimi ve şube başkanlarının maaşlarına da dikkat çekici bir şekilde zam yapılma kararı verildi. Verilen karar sendikanın web sayfasında yer alan yeni tüzüğün 57. maddesi uyarınca sendika başkanlarının maaşları karara bağlandı. Yayınlanan katsayı uyarınca, illerde Sağlık Sen şube başkanlarına verilen net maaş 14.037 TL olurken brüt rakamın 19.500 TL olduğu görüldü. Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşı yüzde 85 artışla 26 bin lirayı buldu.

Editör: Pusula Gazetesi