Bugünkü yazımızda dünyaca ünlü festivalleri inceleyeceğiz. Yurt dışında festivaller o kadar zirvede yaşanır ki eğlenceler sabahlara kadar devam eder. Uzun süreli festivallerde sokaklarda veya kamp alanlarında dahi konaklama yapılır. Sadece bu festivaller dünyanın dört bir noktasından turistlerin ilgisini çekmektedir. Şimdi sizlere dünyanın en en popüler festivallerini sıralayacağız:

  • Rio de Janeiro Festivali, Brezilya: Müziğin, dansın ve kostümlerin sergilendiği bu festivalde sokaklar dans okullarının yıl boyu hazırladığı öğrencilerle dolar taşar ve halk da bu danslara eşlik eder. Ortaya keyfine doyulmayacak bir eğlence çıkar. En küçüğünden en büyüğüne herkesin dans ettiği bu festivalde kostümler daha çok tropikal ve yöresel kostümlerdir. Günlerce süren festival tüm dünya tarafından bilinir.
  • Octoberfest, Almanya: Eylülün son haftası ve ekimin ilk haftasını kapsayan geleneksel bira festivalidir. Dünyanın bir çok yerinde taklidi olsa da en büyük ve en kapsamlı bira festivali Almanya'da gerçekleşir. 2013 yılında ki verilere göre festival boyunca 100 milyon dolar değerinde bira tüketilmiştir. Sadece bu festival için dünyanın dört bir yanından birçok insan Almanya'ya seyahat eder. Almanya seyahati ve diğer eğlence aktiviteleri için Yoldasin.com'u ziyaret edin.
  • Kar Festivali, Çin: Özellikle çocuklar ve ılıman iklimde pek fazla kar görmemiş insanlar için hazırlanan bu festival 5 ocak ve 5 şubat arasında oluyor. Festival boyunca buzdan yapılmış evler ve binalar sergileniyor. Dünyanın sayılı kar festivallerinden birisi olan Çin'in kar festivali dünyanın her yerinden misafirlerin akımına uğruyor.
  • Holi (Renklerin Festivali), Hindistan: Dünyada bir çok yerinde aynı festival kutlanır ancak orjinali ve çıkış noktası Hindistan'dır. Hindu inancına bağlı bir festival olsa da turistler de eğlenmek için bu festivale akın ediyor. Festivalin ana teması kışın bitişi ve baharın gelişini kutlamaktır. Bu festivale katılacağım diyorsanız kesinlikle yanınıza boya almayı unutmayın ve festivalde özgürlüğünüze düşkün olduğunuzu gösterin.
  • Carnevale Venedik, İtalya: Bu festivalin tarihi 13. Yüzyıla kadar uzanıyor. Karnavalın asıl amacı maskeleriyle beraber herkesin en güzel kıyafetlerini giymesi. Her yılın şubat ve mart aylarında düzenlenen festivale yurt dışından çok ciddi turist gelmektedir.

Dünyanın diğer noktalarından tüm etkinlikleri hakkında detaylı bilgi için http://www.yoldasin.com/etkinlikler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi