Türkiye'de birçok futbolcunun hayali ileride Avrupa'da forma giyebilmektir. Hayallerine kavuşmak için kariyerler planlarını yapan futbolcuların çoğu daha Avrupa'da oynama şansını elde edemediler. Ülkemizde Avrupa takımlarında forma giyen yerli futbolcu sayısı oldukça az olsa da Türkiyeyi gururlandıracak performanslar sergiledikleri göz ardı edilemez. Avrupa'ya transfer olduktan sonra yaşlarından dolayı ülkesine dönmesi normal karşılanmakla birlikte performansları yüzünden eski takımına dönen futbolcularda vardır. Size yazımızda performansından ötürü Avrupa'ya transfer olmadan önce oynadığı takıma geri kiralanan futbolcuları sıraladık;

1 - Nuri Şahin

Nuri Şahin geçirdiği sakatlıklar nedeni ile Real Madrid'de istediği kariyere ulaşamamıştır. İyileştikten sonra ilk 11'e giremeyen Nuri Şahin, transfer döneminde ilk olarak Liverpool'a ardından da Real Madrid'e transfer olmadan önce oynadığı takımı Borussia Dortmund'a kiralanmıştır.

2 - Ümit Davala

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Ümit Davala takımında birçok başarıya imza atmıştır. Galatasaray'dan Milan'a transfer olan Ümit Davala, Fatih Terim'in Milan'dan ayrılmasından sonra takımda forma giyme şansı bulamamış ve Inter'e gönderilmiştir. Bu takımda da forma giyme şansı yakalayamayan Ümit Davala 2002-2003 sezonunda eski oynadığı takım Galatasaraya kiralandı.

3 - Cenk Tosun

2017-2018 sezonunda Everton'a transfer olan Cenk Tosun SüperLig tarihinin en pahalı futbolcusu olmuştur. Yaşadığı sakatlık ve Everton takımında yaşanan teknik direktör değişikliği 3 yıllık Premier Lig macerasının beklediği gibi geçmemesine neden olmuştur. Aksaklıklardan dolayı süresi azalan milli futbolcu sezon sonuna kadar eski oynadığı takım olan Beşiktaş'a kiralanmıştır.

4 - Semih Kaya

Galatasaray'ın alt yapısından yetişen Semih Kaya, sarı kırmızılı takımdaki kariyeri ardından 2017 yılında Sparta Prag ile anlaşmıştır. 2018-2019 sezonunun devre arasında ise sarı kırmızılı takıma kiralanmıştır.

5 - Atınç Nukan

Beşiktaş altyapısından gelen Atınç Nukan, RB Leipzig, Bundesliga 2 ligindeyken 5 milyon Euro'ya transfer ettiği Atınç, Leipzig'in Bundesliga ya yükselmesi ile Beşiktaşa büyük kazanç sağlamıştır. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'a kiralanan Atınç, ikinci kez kiralanmasında sakatlığından dolayı maçlara çıkmadı.

Siz de birbirinden yetenekli futbolcuların oynadığı maçların canlı skor takibini Oley.com

ayrıcalığı ile yapabilirsiniz.