Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, maden kültürüyle ülke ekonomisine can veren ve Zonguldak'ın sembolü haline gelen Madenci Heykeli'ni ilçenin girişine diktirdi. Heykelin İlçe girişi Köprübaşı mevkiine dikilmesiyle birlikte değişik ve güzel bir yapıya sahip olması hedeflendi. Kilimli Belediyesi tarafından Yurda Şahin - Nazmi Özden ile birlikte açılan atölye de yaptırılan Madenci Heykeli, montajı yapılmak üzere Köprübaşı mevkiindeki alana yerleştirildi. Heykel, ilçe halkı tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

YURDA ŞAHİN KİMDİR

2015 yılında Vergi Denetim Kurulu'nda görev yapmakta iken emekli oldu. İlk sergisini 2004 yılında açan Şahin, 2019 yılında Rölyef ve Heykel çalışmalarına başlamış ve yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.

NAZMİ ÖZDEN KİMDİR

Yaptığı madenci heykelleriyle Zonguldak'ın tanıtımına yıllarca hizmet etti. Birçok anıtın yapımında, Maden Müzesi girişindeki

Maden Şehitleri Anıtı'nı yaptı. 2019 yılında Yurda Şahin'le birlikte ortak atölyede çalışmaya başladı. Çaycuma'ya Manda Heykeli, Filyos'a Balıkçı Heykeli ve çeşitli rölyefler tasarlayıp yaptılar, yeni projelerde çalışmaya devam etmektedirler.