Yüksel Yıldırım yazd:
Yaklaşık 1 sene 3 ay önce belde seçimleri yapıldı. Zonguldak Belediye Başkanlığı görevi Muharrem Akdemir'den Ömer Selim Alan'a geçti. Muharrem Akdemir CHP'li muhalefet belediye başkanıydı. Ömer Selim Alan ise iktidar partisi AKP'li belediye başkanı. Geçmiş yıllardaki seçimlere bakıldığında, genelde sol kesim partilere tercihini kullanan Zonguldak halkı bu sefer sağ kesim bir partili başkanı belediye başkanlığı koltuğuna oturttu. Bunda en büyük etken son yıllarda aksayan hizmetlerin yetersizliğinden bunalan Zonguldaklıların artık kazananın kimliği ne olursa olsun hizmet susamışlığıydı.
Siyasiler tarafından 1990'daki büyük madenci yürüyüşünden bugüne kadar işletilen sistematik politik cezalar işe yaramış halk rahat yaşama isteği doğrultusunda kendine yeni yol seçmişti. Bu yeni yol işe yaramıştı. İlk olarak bütün kent-içi bozuk yollar 3-4 ay gibi kısa bir zaman içinde asfaltlandı. Devletin iş ve asfalt makinaları Zonguldak için seferber oldu.
Başkan Ömer Selim Alan'nın Cumhurbaşkanı ile birlikte olduğu ortamlardaki görüntüler ve sıcak diyaloglar dikkat çekiyordu. Bundan ayrı Cumhurbaşkanı'nın partili Muammer Avcı ile yaptığı samimi telefon görüşmelerinin basında yer alması, Zonguldak'taki gelişmeleri, birebir gayri resmi bir yöntemle sorması, sorgulaması Zonguldak için ümit verici ve sevindiriciydi.
Sevindirici olan diğer bir gelişme daha oldu... Son aylarda yaşanılan korona yasakları kapsamında "ve Zonguldak" ismiyle gündemde kalan, büyük şehirlerle isminin 30+1 olarak anılması üzüntü yaratan aziz şehrimizde, bu coğrafyada doğmuş, okuyup büyümüş, çocukluğunu, gençliğini bu topraklarda yaşamış şimdilerde dışarıda hayatlarını sürdüren eski Zonguldaklılardan oluşan ve adını "67'liler Platformu" diye duyuran bir nesil, bu kötü gidişatı paylaşmak ve değişmesine katkıda bulunmak için kolları sıvadılar, Zonguldak'ta bir dizi ziyaret ve görüşme için çalışma yapacaklar, mücadeleye müdahil olacaklar...
Zonguldak proje şehri, aklımda kalan onlarca hazırlanmış hayata geçmeyi bekleyen proje var. Büyük bir kısmına para ve zaman harcanmış ancak raftan öteye geçememiş projeler. Son gelişmeler bir şeyler olacak düşüncemi heyecanlandırdı.
Ancak, endişelerim ve tereddütlerim var;
3 ayda asfalt çalışmalarını tamamlayan Köy Hizmetleri araçları keşke çok daha önce aynı çalışmayı yapabilseydi...
Cumhurbaşkanı, Ak Partili belediye başkanını direk aradığı gibi keşke CHP'li belediye başkanını da arayıp Zonguldak hakkında bilgi ve istişare görüşmesi yapabilseydi.
AKP'li bir beldenin başkanı kentine hizmet seferberliği yaparken işin bir boyutunda keşke "tükürürüm böyle sanatın içine" demeseydi...
Zonguldak için başlayan sahil projesinde neler yapılacağı keşke daha objektif olarak halka sorulup yapılsaydı...
Temennim odur ki... Endişelerim boşa çıkar ve kentimiz için kalbi sevgiyle çarpan, belediye başkanlarından şehir sakinlerimize kadar herkesin beklentileri hayat bulur...
Ancak şundan eminim "Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olacak!!!"