Zonguldak'a 60 yıldır hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın (Şehir Stadı) yerine yeni bir Butik Stat talebi yıllardır devam ediyor. Amatör kümede olan takımlar için bile Butik statlar yapılırken, tarihi başarılarla dolu olan, 14 yıl boyunca Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde aralıksız mücadele eden, İşçi Milli takımı Zonguldakspor ve Zonguldak için Butik Stat planları hep geriye atıldı, yatırım programına alınmadı.

ZONGULDAKLI İNŞAAT MÜHENDİSİ MİTHAT YÜKSEL'DEN ÖNERİ GELDİ
Zonguldaklı İnşaat Mühendisi Mithat Yüksel Zonguldak'a yapılması düşünülen Butik Stadın Kozlu Sahası'nın bulunduğu alana yapılmasının daha uygun olacağı görüşünü savunarak şunları söyledi: "Zonguldak'ın kanayan yarası ve bir türlü çözüm bulunamayan yeni stadyum yapılması ve yeri konusunda nacizane fikrimizdir;

Stadyumun yeri için şehirden uzak ve özellikle kış aylarında kar, yağmur, fırtına problemi olan rakımı yüksek yerlerin düşünülmemesi aksine ulaşımı kolay ve seyirci sayısının en çok olacağı bir yer seçilmesi gerektiği kanısındayım.

Bunun için mevcut Kozlu stadının olduğu yerin uygun olacağını, yeni stadın hem Kozlu'ya canlılık getireceğini hem de herkes için ulaşımın kolay olacağı kanaatindeyim.

Rize'ye yapılan stat 15500 kişilik olup yaklaşık olarak 160 metre [*] 140 metre bir alanda yapılmıştır. Ekteki görsellerde görüleceği üzere biraz daha büyük bir stat Kozlu'ya rahatlıkla yapılabilir. Çok az bir deniz dolgusu ile çok daha büyük bir stat inşaatı bile olabilir.

Kozluspor için ise yeni bir saha, örneğin İncirharmanı bölgesine(veya başka müsait bir yere) pekala yapılabilir. Ayrıca Kozluspor'da bu yeni stadyumdan tabi ki faydalanacaktır.

Ben de bir Kozlu'lu olarak böyle bir projenin Kozlu'da olmasını çok isterim"