Zonguldak yüksek kesimlerde bastıran kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçlar yollarda kaldı. Sürücülerin yardımına İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

Kozlu ilçesine bağlı köylerde kar yağışı nedeniyle bölgeye su sondajı için gelen iş makineleri, kamyonlar ile tomruk taşıyan araçlar yollarda kaldı. Zonguldak İl Özel İdaresi Merkez Şantiyesi ekipleri kimi zaman yollardaki karı temizleyerek, kimi zaman da yolda kalan araçları çekerek sürücülerin yardımına yetişti. Kara hazırlıksız yakalandıklarını belirten sürücüler, ekiplere teşekkür etti.

Yüksek kesimlerde kar yağışının devam ettiği belirtilirken, kapanan 10 köy yolu, saatler süren kar temizleme çalışmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Öte yandan kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığının ise eksilere düşeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre, yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisini artıracak yağışların bugün öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi