Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta 2016-2017 futbol sezonunda Zonguldakspor'un kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi Osman Kurtuldu'nun sözleşmesi kırmızı-lacivertli ekiple sona erdi. Bütün bir sezon boyunca Zonguldakspor'da 32 maçta forma giyen ve bu maçların tamamında 90 dakika oynayan Kaleci Osman 2880 dakika sahada kaldı. Ligin son iki haftasında Teknik Direktör Şenol Demir sezon boyunca forma giymeyen Ferdi Yalçın'a Bucaspor maçında, Mustafa Söylemez'e ise Ofspor maçında görev erdi.

SEZON BOYUNCA BEĞENİ TOPLADI

Sezon başında Nazilli Belediyespor'dan Zonguldakspor'a transfer olan Kaleci Osman Kurtuldu bütün bir sezon boyunca gerek takımı geriden yönlendirmesi, ağabeylik yapmasının yanı sıra yaptığı kritik kurtarışları ile hem teknik heyete hem de takım arkadaşlarına güven verdi. Futbol kariyerine Trabzonspor'da başyayan Osman ardından Akçaabat Sebatspor, Giresunspor, Diyarbakırspor, Sarıyer, Kartal, Nazilli Belediyespor'da forma giydi.

AİLESİ İLE BOLU'DA TATİLİN KEYFİNİ ÇIKARTIYOR

Sezon biter bitmez Bolu'da yaşayan ailesinin yanına giden tecrübeli eldiven Osman Kurtuldu, ailesi ile dinlenerek eşi ve küçük çocuğu ile tatilin keyfini çıkartıyor. Aynı zamanda iyi bir aile reisi olan Osman Kurtuldu şimdi gelecek teklifleri değerlendirmeye çalışıyor.

6-7 TEKLİF ALDI

Kaleci Osman Kurtuldu'nun Zonguldakspor ile olan sözleşmesinin bitmesiyle birlikte 2. Lig ve 3.lig ekiplerinden ciddi teklifler aldığını söyledi. Transferde oynayacağı kulübün çok önemli olduğunu belirten Osman Kurtuldu geçtiğimiz sezon Zonguldakspor'da çok güzel güçler geçirdiğini söyledi.

"ZONGULDAKSPOR'DA ÇOK HUZURLU GÜNLER GEÇİRDİM"

Zonguldakspor'a transfer olduğu andan itibaren gerek kulüp başkanı Süleyman Caner gerek yönetim, teknik heyet ve taraftarın kendisine çok büyük ilgi gösterdiğini belirten Osman "Zonguldakspor'da güzel günlerim geçti. Bir futbolcunun oynadığı kulüp çok önemlidir. Ben Zonguldakspor'da oynadığı süre içinde hiçbir pişmanlığım olmadı. Aksine uyum ve huzur içinde bir sezon geçirdim. Hiç kimseyle bir sorunum olmadı. Zonguldak'tan hiç kimseyle dargın ayrılmadım. Bu bir futbolcu için çok önemli. Takım içindeki huzur futbolcunun performansına da yansıyor. Bu bütün bir sezon boyunca böyle oldu. Her ailenin içinde küçük sorunlar olabilir. Allah'a şükür ben sorun yaşamadım." dedi.

"AMED VE FETHİYE MAÇLARI UNUTULMAZ"

Başarılı file bekçisi Osman Kurtuldu bütün bir sezon boyunca iz bırakan maçlar olarak 3-0 galip durumdayken 4-3 kaybettikleri Fethiyespor maçının kendilerini şok ettiğini söyledi. Osman iç sahada 2-0 yenik durumdayken Amed Sportif maçında aldıkları 3-2'lik galibiyetin de çok değerli olduğunu söyledi.

"KESİNLİKLE İLK TERCİHİM ZONGULDAKSPOR"

Yeni sezon planlamasının henüz netleşmediğini belirten Kaleci Osman Kurtuldu, "Sezon bitiminden itibaren birkaç takım teklifte bulundu. Ancak benim ilk tercihim Kesinlikle Zonguldakspor olacak. Henüz Başkanımız ve yönetimimizle bir görüşme yapmadık. Ancak kongreyi henüz yeni yaptılar. Bu arada Kulüp Başkanımız Süleyman Caner'i ve yönetimini kutluyorum ve başarılar diliyorum. Zonguldakspor'dan teklif gelmesi halinde kesinlikle ilk tercihim Zonguldakspor olacak. Orada insanlar çok iyi niyetli. Zonguldakspor köklü ve büyük bir caima. Güzel günler geçirdiğim, huzurlu oynadığım bir kulüp Zonguldakspor. Zaman ne gösterecek bakacağız" dedi.

"TARAFTAR BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

Kariyerinde bir çok takımda futbol oynadığını belirten Osman Kurtuldu, "Zonguldakspor'a gelmeden önce Zonguldakspor'un üst üste yaşadığı şampiyonluklar ulusal basına yansımıştı. Büyük camiaların büyük taraftarları olur. Bu şampiyonluklarda Zonguldakspor taraftarlarının hep ön planda olduğunu gördüm. Bu sezona da Kocaeli Birlik galibiyetiyle başladık. 4 iç saha maçında taraftarımızdan yoksun kaldık. Ancak onlar Devrek'te yoldan ve araçların üzerinden de olsa bizleri destekledikler. Cezaların bitimiyle birlikte takımı desteklediler. Şampiyonluk ve play-off şansımızın çok az olduğu anlarda ve taraftarlar uzak deplasmanlara dahi geldiler. Bu durum beni gerçekten çok şaşırttı ve duygulandırdı. Hiçbir deplasmanı kaçırmadılar bizim yanımızda oldular. Böyle taraftar Türkiye'de çok az. Zonguldakspor ve biz futbolcular bu konuda çok şanslıydık" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi