İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı aksattı. TIR'ların yolda kayması ise araçlar kilometrelerce kuyruk oluştururken, beklemekten sıkılan vatandaşlar selfie çekerek, kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalıştı.

Kentte öğleden sonra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, ulaşımda da zaman zaman aksamalara yol açtı. İstanbul yolunun Zonguldak ile Ereğli arasındaki bölümünde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar karla kaplı yolda kaydı. Kara saplanan araçlar iş makineleri ile çekilerek çıkarıldı. Yolda kalan sürücüler, araçlarına zincir takarak yola devam etti. Ereğli Zonguldak karayolunun 32. kilometresinde yoldan çıkan TIR trafiğin kapanmasına neden oldu. Kilometre araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri ile bölge trafik ekipleri yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Beklemekten sıkılan vatandaşlar selfie çekerek, kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalıştı. Bekleyen araç sürücüleri ise Zonguldak' a gitmeye çalıştıklarını ancak kayan TIR'lar nedeni ile yolun açılmasını beklediklerini söyledi.

Polis ekipleri, Zonguldak yönüne giden TIR'ların geçişine izin vermedi. Diğer araçların da kar lastiği olanların geçişlerine izin verildi. Karayolları ekipleri karla kaplanan yolu temizlemek için çalışma yaptı.





Editör: Pusula Gazetesi