TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor kulüp Başkanı Süleyman Caner hafta sonu oynadıkları ve 1-0 kazandıkları Şanlıurfaspor maçında alınan galibiyetin çok değerli olduğunu söyledi. Caner hakemin yönetimini de eleştirirken, takıma kentin sahip çıkmasını istedi. Tesisleşme konusunda hiçbir gelişme olmadığını belirten Caner 2. Ligin değerinin bilinmesini istedi.

"MÜCADELEMİZİ TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ"

Kulüp Başkanı Süleyman Caner ''Şanlıurfaspor karşısında galibiyet bizim açımızdan iyi oldu. Hem puan açısından hem de altaki takımlar arasından puan farkı açma açısından. Çok zor bir müsabaka oldu. İkinci yarının ilk üç maçını berabere bitirdik. Bunların 3'ünden de galibiyetle ayrılabilirdik. İyi futbolu golle sonuçlandıramayınca istediğimizi alamadık. Ama takımımız bu maçta gerçekten yine aynı mücadelesini ortaya koydu. Hakeme rağmen bütün Türkiye gördü. Hakemin isabetli kararı olmamasına rağmen galibiyetle ayrıldık. İnşallah bu galibiyetlerin devamı gelir'' dedi.

"YİNE YOKLUK VAR"

Başkan Caner, "Taraftarıyla şehrin ileri gelenleriyle yönetimiyle esnafımızla kenetleneceğiz. Zonguldak'ta tek profesyonel takım var ama öyle bir hava var ki san ki hiç profesyonel takım yok. Bakıyorum artık eski coşku da yok. Aslında eski ile yenisi arasında fark yok. Biz zaten yokluk içinde olmayan rakamlarla bu takımı buraya getirdik. Yine yokluk var" dedi.

"GELEN PARA BORÇLARA GİTTİ"

Samsunspor'a transfer olan Onur Eriş'den gelen paranın nasıl değerlendirildiğini açıklayan Başkan Caner, "Onur'un transferi gerçekleşti ve futbolcuyu sattık. Sattık ama transfer açılırken yapılan masraflar var. Ayrıca federasyona veren arkadaşlarımız var. Yeni yapılan transferlere harcadığımız paralarla elde ettiğimiz gelir kafa kafaya geldi. Bütün beklenti başta sayın valimiz olmak üzere milletvekillerimizle beraber bütün zorlukların üstesinden geleceğiz. Zonguldakspor bu ligde kalmalı ve ligi en iyi şekilde bitirmelidir. Hedefimiz bu. Bunun için uğraşıyoruz. İşimiz kolay değil.''dedi.

"HERKES KENETLENSİN TAKIMA SAHİP ÇIKSIN"

Herkesin takıma sahip çıkmasını isteyen Başkan Caner ''Biz yukarı çıkabiliriz her şey olabilir. Ama önceliğimiz çocukların alınterlerini vermek. Bunun için uğraşıyoruz. 5 milletvekili bir masaya oturabilirsek Zonguldakspor'a nasıl kökten çözüm bulabiliriz bunun uğraşını vermemiz gerek. Bunları halletmediğimiz sürece borç ve sıkıntı devam edecek. Bir araya gelmemiz lazım. Herkesi hafta sonu oynanacak maça davet ediyorum. Herkes kenetlensin ve takımına sahip çıksın. Bu ligde mücade etmek kolay değil. Kıymetini bilelim" dedi.

"HİÇ BİR GELİŞME YOK"

Başkan Caner tesisleşme konusuna da değinerek ''Tesis ve stadyumun dört bir tarafının kapanması konusunda hiç bir gelişme yok. Tesis konusunda çalışmamız devam ediyor. Saha konusunda artık söyleyeceğim bir şey yok. Milletvekillerimiz inşallah gündeme getirecektir. Görüşmeler benim açımdan bitmiştir. Çünkü ben belirli bir noktaya getirdim. Sahamız ekonomik nedenlerden dolayı plana alınmadı. Buraya gelen her bakan söz verdi ama netice hep aynı uygulamaya geçilmedi. Milletvekillerimiz bunun çaresini düşünecektir. Bu konu takım için çok önemli" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi