Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Fikret Dereçiçeği, 50 gün önce Adana'dan aldığı Koç ile Ereğli sokaklarında tur atıyor. Dereçiçeği'nin peşinden bir an bile ayrılmayan "Fırtına" isimli koç, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor. Fırtına ile birlikte yolun karşısına geçen, vatandaşlarla birlikte çay içen ve sohbet eden Fikret Dereçiçeği "Stres atmak için bire bir. 50 gündür benimle. Gerçek sevgi bizi birbirimize bağladı. Birbirimize çok alıştık" dedi.

Ereğli' de yaşayan Fikret Dereçiçeği, eşinin Adana'dan getirdiği ve ismini "Fırtına" koyduğu Koç ile Kepez Mahallesi'nden ilçe merkezine yürüyerek geliyor. Yaklaşık 8 kilometreyi Fırtına ile yürüyen Dereçiçeği, sahil başta olmak üzere ilçe merkezinde her yere Fırtına ile birlikte gidiyor. Kahvede çay sohbetinde de Fırtına, Dereçiçeği'ni yalnız bırakmazken, yolun karşısına geçerken de sürücüler Dereçiçeği ve Fırtına'ya yol veriyor. İnsanların ilgi odağı olduğu Fırtına, sahibinin ardında bir saniye bile ayrılmıyor.

Yaklaşık 50 gün önce eşini gönderdiği Adana'dan gelen Fırtına ile aralarında inanılmaz bir sevgi olduğunu kaydeden Dereçiçeği, Fırtına ile birlikte her gün yürüdüklerini ve insanların sevgisi ile karşılaştıklarını kaydetti. Dereçiçeği açıklamasında, "45-50 gün önce hanım, kız bakmak için Adana'ya gitti. Orada çiftlikte kuzular olduğunu söyledi. Erkek koç olup olmadığını sorduğum da 'var' cevabını verince bana bir tane getirmesini istedim. Fırtına'yı getirdi. 45-50 günden bu yana benimle birlikte. Bu duruma karşılıklı sevgi ile geldik. İlerleyen zamanlarda ne yapacağımı hiç düşünemiyorum. Ama stres atmak anlamında herkese tavsiye edebilirim. Geldiğinden bu yana herhangi bir kahveye girmedim. Devamlı sahillerde gezdik. Parklarda gezdik. Pazaryerinde gezdik. Tüm insanların sevgisini kazandı. Her çağırdığımda peşimden ayrılmaz. Kepez Anadolu Lisesi'nde bütün çocukların sevgilisi oldu. Öğretmenlerle birlikte dershanelere giriyor. Böyle biberonla besliyoruz. Bakımı da zor değil" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi