Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan fiziksel ve zihinsel engeli 50 yaşındaki Muharrem Oktay, akülü sandalyesine kavuşunca büyük mutluluk yaşadı.

İlçeye bağlı Bölücek Mahallesi'nde oturan 50 yaşındaki Muharrem Okay'ın fiziksel ve zihinsel engeli bulunuyor. Hayırsever Havva-Nevzat Cengiz çifti yaklaşık 3 yıl önce Muharrem Oktay'a akülü sandalye hediye etti. İddiaya göre; Muharrem Oktay ile ilgilenen ailesi yağmurlu olan havalarda topladıkları fındıklarının kuruması için kapalı alana sermek için akülü sandalyeyi dışarı çıkartarak bozulmasına neden oldu. Cengiz çifti, akülü sandalyeyi teslim alarak Almanya'ya götürerek tamir ettirdi. Cengiz çifti, yaklaşık 2 yıl boyunca evde kalan Muharrem Oktay'a tamir ettirdikleri akülü sandalyeyi teslim etti. Cengiz çifti yaptıkları açıklamada, "Arkadaşımızın tekerlekli sandalyesini yine bizler teslim etmiştik. Ancak kullanamadan arızalanmış. Yeni olması hasabiyle de akülü tekerlekli sandalyeyi alarak yurt dışına götürdük. Tamirini yaptırdıktan sonra yeniden Muharrem Oktay'a teslim ettik. Bunun mutluluğu bizlere yeter" dedi.

Cengiz çifti yaptıkları yardımdan dolayı mutlu olduklarını belirtirken, engelli kişilerin evde mahsur kalmayıp dışarı çıkarak sosyalleşebilmeleri için yaptıklarını söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi