Milyonlarca öğrenci artık buna kitlenmiş durumda ve ÖSYM'nin yapacağı açıklamayı bekliyor. Bilindiği üzere YKS tercihleri 2020 yılında Ağustos ayına alındı ve öğrenciler YKS tercih kılavuzuna göre işlemleri yaptılar. Bugünlerde ise artık gözler 2020 YKS Tercih Sonuçları kısmına çevrildi. Peki, YKS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? hemen detaylarına bakalım.

YKS Tercih Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS tercih sonuçları şimdiden öğrenciler ve aileleri için en merak edilen konular arasında yerini aldı. Haziran ayında bilindiği üzere TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturum şeklinde düzenlenen sınavda tercih sürecinde sona gelindi.

Yakın zamanda açıklanacak olan YKS ile ilgili günlük gelişmeleri takip etmek için eğitim ve haber sitelerini takip edebilirsiniz. Yks sonuçları ne zaman açıklanıyor bildirim almak için takip edebilirsiniz.

Adaylar sonuçların açıklanmasının hemen ardından tercihlerini 6-14 Ağustos tarihleri aralığında yaptılar. Diğer yandan ise tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlar yapılacak.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos ile 4 Eylül 2020'de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos ile 2 Eylül 2020'de yapılacak.

Sonuçlar açıklandığında en hızlı öğrenmek için YKS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

2020 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Yayınlanacak?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir bilgi veya tarih belirtilmedi. Dahası üniversite kayıt tarihlerine bakarak sonuçların ağustos ayının sonuna kadar açıklanabileceği bekleniyor.

Bu arada yerleştirme sonuçları internet https://sonuc.osym.gov.tr aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç adayların adreslerine gönderilmeyecek ve sonuç belgesi basılmayacak.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarında programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos ile 4 Eylül 2020'de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos ile 2 Eylül 2020'de yapılacak.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı konusunda resmi bir açıklanma bulunmuyor. Diğer yandan geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 6 Ağustos tarihinde açıklandı. Bu arada YKS ek tercihleri ise 5 ile 11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı.

Uzmanından YKS Tercih İpuçları

27 ile 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılan 2020-YKS sonuçları açıklandı. Tercihler, 6 ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler, ilerideki mesleklerini belirleyecek olan ilk adımı, bu tercihle atacak. Adaylar tercih yaparken öncelikle kendilerini iyi tanımaları gerekiyor.

Daha önce bilgi aldığı bölümleri tercih etmelerinde fayda var. Kişisel yetenekleri çok önemli. Ayrıca bölümlerin özel koşulları iyice incelenmelidir.

Uluslararası ve Sosyal Olanakları Bakılmalı

Öğrenciler hedefleri doğrultusunda hangi ilde ve üniversitede okuyacaklarına karar verirken, üniversitelerin hangi alanlarda öne çıktığı ve mezunlarının eğitim sonrası iş yaşamlarıyla ilgili bilgileri araştırmalarında fayda var.

Üniversitelerin sosyal olanaklarını, uluslararası bağlantılarını da tercih konusunda çok önemlidir. Öğrenciler belirledikleri hedefleri doğrultusunda bilgi merkezi olarak laboratuvarları, kütüphaneyi, araştırma ve uygulama merkezleriyle, sosyal olanakları ve spor komplekslerini araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Üniversite Hayata Hazırlıyor

Küresel dünyada ve günümüzün değişen koşullarına bakıldığında sadece mesleki anlamda yetkinlikler kazanmanın yeterli olmayacağını bilinmelidir.

Önemli olan öğrencinin kendine uygun bir bölümü veya programı tercih edip başarılı olması ve küresel dünyanın ihtiyaçlarına göre kendini sürekli olarak geliştirmesidir.

Diğer yandan ise diplomanın yanında, kişisel gelişimine her bakımdan katkı verebilecek bir üniversiteyi tercih etmesi hayati derecede önem taşıyor. Üniversiteyi her anlamda iyi değerlendirmeli ve orada deneyim kazanmayı bilmeliyiz.