Zonguldak İstanbul karayolunda frenleri boşaldığı iddia edilen TIR su kanalına devrildi. Kazada TIR sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza İstanbul Zonguldak karayolu Bozoklar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Bartın'dan Ereğli' ye çimento fabrikasına malzeme götüren Mesut Solmaz'ın kullandığı 27 C 0074 çekici 27 VJ 084 dorse plakalı TIR, frenlerin boşalması sonucu su kanalına devrildi. Kazada TIR' da sıkışan sürücüyü kurtarmak için Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında araçtan çıkarılan sürücü Mesut Solmaz'ın sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalesinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haberi alan iş arkadaşları göz yaşlarına boğuldu.

Sürücü Mesut Solmaz'ın cansız bedeni ceset torbasına konduktan sonra Ereğli Devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Kazadan dolayı yaklaşık 2 saat tek şeritten kontrolü olarak verilen trafik çalışmaların tamamlanmasının ardından normale döndü. Polis ve Jandarma ekipleri kaza ile ilgili tahkikat başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi