Merkezi Ankara'da bulunan Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm Eğitim Derneği (TÜM-KARDER) tarafından Çaycuma İlçesi Saltukova Belde Belediye Başkanı Zerrin Güneş turizm, kültür, sanat ve eğitime katkılarından dolayı 2016 yılının Belediye Başkanı seçildi. Başkan Güneş'e ödülü Saltukova Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene; Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm Eğitim Derneği Başkanı Osman Işık ve yönetimi, kadın kolları başkanı, derneğin Zonguldak Temsilcisi Tuncay Gencer, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Hotlu ve Yusuf Aslan, Çaycumalılar Derneği Başkanı Ramazan Taşdemir ile belde sakinleri katıldı.

Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm Eğitim Derneği Başkanı aynı zamanda Ankara Karadenizlilerin Sesi Gazetesi sahibi Osman Işık, Karadeniz ile sınırı bulunan 18 ilde tüm kurum ve kişileri teşvik amacı ile ödüllendirdiklerini söyleyerek; "18 ilin temsilcileri olarak Saltukova'da bulunuyoruz. Zonguldak temsilcimizin güzel çalışması var. Zerrin Güneş başarılı, özgüveni olan, turizme, eğitime, kültüre katkı veren ve 18 ilde kendi kabul ettiren bir Belediye Başkanımız.

Sivil toplum örgütü be basın olarak yapmamız gereken ne ise emrinizdeyiz. Her şey sivil toplum örgütü ile yürüyor. 18 ili ilçeleri dolaştım ama Saltukova'ya Zonguldak'a kendi gözüm ve basın gözüyle baktım. Çok güzel olarak değerlendirdim. İnşallah bu bölgeyi elimizden geldiğince, Kültür Bakanlığımız ile birlikte bir proje yaparak tanıtacağız. Türkiye bizim bizim gidecek bir yerimiz yok. Bir çok Bakan ve bürokratımız Karadenizli. Yani kısaca Türkiye'yi Karadenizliler yönetiyor"diye konuştu.

Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ise önemli ve tarihi günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek; "Bugün alacağımız ödül başkanlığım süresi, boyunca 3'ncü ödülüm olacak. Allah nice güzel başarıları, ödülleri sizlere ve belediyemize de nasip eder diyorum. Seçim döneminde çıktığımız bu kutlu yolda söylediğimiz tek bir slogan vardı. 'Halka hizmet, hakka hizmet'. 33 yıllık öğretmenlik hayatımda vermiş olduğum özverili çalışmaları bu seferde halkıma hizmet açısından Belediye Başkanlığımda yürütüyoruz. Tabi ki bu tek başımıza olmuyor. Sivil toplum örgütleri, belediyemizin çok değerli personelleri ve cefakar ve vefakar halkımız ile birlikte oluyor. Bizler vaat ettiklerimizin çoğunu yerine getirdik. Göreve gelir gelemez bisiklet yollarından tutun, okullarımızın betonlaşması, çay bahçemizin düzenlenmesi, oyun grupları çeşitlendirmesi, Zonguldak'ın ilk ve tek kapalı Pazar yerimiz olacak. Proje mükemmel. Mezarlık projemiz vardı. Ölüye saygısı olmayanın direye saygısı olmaz. Atıl vaziyetteki mezarlığımızı en güzel şekilde düzenlenerek halkımızın ziyarete edeceği bir yer durumuma getireceğiz. Kanalizasyon projesine başladık. Aydınlatmalarımız şölen havası içinde gece vakit geçirebiliyorlar. Engellilere yönelik projelerimiz oldu. Bu projelerimiz iki ay önce Ankara'da bir ödül aldı. İhtiyacımız olan otoparkımızı da önümüzdeki haftalarda halkımızın hizmetine sunup, araç kirliliği ortadan kalkarak ön ve arka caddede çok güzel bir ulaşım sağlanmış olacak. Bu çalışmalar ile birlikte çevreye verilen rahatsızlıktan ötürü halkımızdan özür diliyoruz. 2 bin metrekarelik bir alanı Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettik. Ağ olsun İlçe başkanımızın da bize gereken desteği veriyor. Önümüzdeki yıllarda 6 birimlik bir aile sağlık merkezine kavuşacağız. Bunun yanında Spor Bakanlığı'na tahsis ettiğimiz arazimize de bir kapalı spor salonu yapacağız. 2019 yılına kadar bunları hayata geçireceğimize inanıyorum. Orman Bölge Müdürümüz ile görüşerek bölgemize hizmet verecek bir mesire yeri projesini bitirmek üzereyiz. Bir düğün ve kongre salonuna ihtiyacımız

var. Bu ödülü bana uygun gördüğünüzden dolayı dernek yönetime teşekkür ediyorum. Her zaman burada bir bacınız, arkadaşınız olduğunu hatırlatayım"şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Osman Işık, Yılın Belediye Başkanı ödülünü Zerrin Güneş'e takdim ederek tebrik etti. Güneş'e ayrıca Karadeniz'in organik çayı da hediye edildi.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu da konuşmasında ; "Belediye Başkanımız gecesini gündüzünü katarak, Saltukova'nın hizmet anlamında ihtiyacı ne ise elinde gayreti gösteriyor. Bunun meyvesini bu gibi ödüllerle yavaş yavaş almaya başladı. Yolu be bahtı açık olsun diyoruz. İl, İlçe teşkilatı ve milletvekillerimiz ile beraber elimizden geldiği kadarı ile destek oluyoruz. Bu yapılanlarda çorbada tuzumuz varsa ne mutlu. Bu şirin beldemize her zaman bekleriz. Derneğin Zonguldak Temsilcisi Tuncay Gencer'i de teşekkür ederek Zerrin Başkanımızı kutluyorum"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi