Zonguldak'ta Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde bu yıl ilin Ahisi Çaycuma İlçesinde 43 yıldır marangozluk ve mobilyacılık yapan 67 yaşındaki Orhan Durusoy seçildi.

Bu yıl pandemi nedeni ile iptal edilen şet kuşatma töreni Orhan Durusoy'un atölyesinde sınırlı sayıda katılımla gerçekleşti. Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Zonguldak Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Bayar ve Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu'nun katılımı ile ilin Ahisi Orhan Durusoy'a Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun tarafından şet kuşatılıp cübbe giydirildi.

Coşkun, Durusoy'a yıllardır emek verdiği mesleği ile bölgeye verdiği katkılardan ötürü teşekkür ederek belge takdim.

Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Kayıkçılar Köyü'nde mesleğe başlayıp bir çok kişiye mesleğe öğreten ve emekli olmasını sağlayan Durusoy'un gerçekten ilçede örnek bir esnaf olduğunun altını çizdi. Kandemir; "Benim saygı duyduğum çok eski üyelerimizdendir. Bu sene Birlik Başkanız ile Filyos Vadisi'nden bir esnafımızı seçmek istedik.

Bütün meslek gruplarımız birbirinden değerli. Gerçekten çok başarılı üyelerimiz var. Bu yıl Orhan abimizin ismi seçildi. Pandemi nedeni ile Orhan abimizin işyeri önünde bu programı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesile tüm esnaf kardeşlerimin ve büyüklerimin Ahilik Haftasını kutluyorum"diye konuştu.

Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Türk ise atölyesini gezdiği ilin Ahisi Orhan Durusoy'u tebrik ederek; "Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Belki beş on sene sonra sizleri çok özel olarak anacağız. Gelişen teknoloji sanatı çok olumsuz etkiliyor. Makineler işgücü ve istihdamını kötü etkiliyor. Bu bakımdan siz ustalar bizim için çok değerlisiniz"dedi.

Ticaret İl Müdürü İsmail Maden ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de Orhan Durusoy'a plaket ve hediye takdim etti.

Daha sonra Çaycuma'da kütükten ev dekorasyonu alanında hizmeti veren Serkan Üstüntaş, Nebioğlu Beldesinde tornacılık yapan Ferdi Akkuzu, Perşembe Sanayi Sitesi esnaflarından Recep Akyol ve yine Perşembe Beldesi'nde hizmet veren bayan kuaförü Melahat Durdu'ya örnek esnaf plaketi verilerek Ahilik Haftası kutlandı.