Çaycuma yeni yıla her sene olduğu gibi bu yılda Belediye'nin organizasyonluğunda gerçekleştirilen halk konseri ile girdi.

Dj Sinan eşliğinde Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar 2018 yılının ilk saatlerine kadar eğlendi. Yeni yıla dakikalar kala meydana gelerek vatandaşlara hitap eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 'Güzel Çaycuma, sakin Çaycuma, yeni yıla Merhaba' diyerek sözlerine başladı.

Kantarcı; " 4 yıl önce sizin huzurunuza çıktım. Beni mahcup etmediniz. Bende sizi mahcup etmemek için gece gündüz çalışıyorum. 30-40 yıldır yapılamayanlar demek ki 4 yılda yapılabiliyormuş. Ama Çaycuma çok fazlasına layık. 100 sene yaşasam size, bu gençlere hizmet etmek az gelir. Ben Çaycumalılara bayılıyorum. Dünya yanıyor, çevremiz yanıyor. Çaycuma ise huzur kenti. Şu an dünyanın hiçbir yerinde Çaycuma gibi bir arada olan, birbirini seven sayan ve mutluluk içinde olan başka bir yer yok. Yeni yıl hepimize, ülkemize, dünyamıza sağlık , mutluluk, huzur getirsin"diye konuştu.

Saatler 24.00'ı gösterdiğinde havai fişek eşliğinde vatandaşlar yeni yılı karşıladı.

İTFAİYE GÖZBEBEĞİMİZ

Kantarcı beraberinde Belediye Meclis Üyesi Bahri Malakçı ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Ataman ile birlikte nöbette olan Çaycuma Belediyesi itfaiye personelini ziyaret ederek yeni yıllarlını kutladı. Kantarcı; "İlk defa 2014 yılını 2015'e bağlayan gecede buluşmuştuk. Göreve yeni geldiğimde itfaiyenin durumunu görünce çok üzülmüştüm. Sobanın başında bekleyen, teknik donanıma sahip olmayan bir itfaiye teşkilatının Çaycuma'ya yakışmadığını gördüm. Seçimlere giderken 'İtfaiyeciler göz bebeğimiz'dedim. Belediyenin çalışmaları kapsamında itfaiye teşkilatını da modern bir hale getirdik. Yönetim değişikliği ile de itfaiyemiz bambaşka bir şekil aldı. Başta TSO ve diğer bağışçılarımıza, Almanya'dan itfaiye araçları almamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Çaycuma Belediyesi bütün birimleri ile çok büyük aşamalar kaydetti. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarını kutluyorum.

Bizde kişi ayırımı yok. Sadece işe bağımlılık ve performans önemli. Çaycuma Belediyesi Türkiye'de kendini hissettiren bir çok yönü ile kendini göstermiş bir belediyedir"şeklinde konuştu.

Kantarcı son olarak Belediye Sosyal Tesisleri'ne geçerek solist eşliğinde eğlenen Çaycumalılara bir süre eşlik etti.

Yılbaşı gecesi Çaycuma'da herhangi bir olumsuz asayiş olayı yaşanmadı.

Editör: Pusula Gazetesi