Sanırım bu gazete sayfasının devamı var. Çünkü bu sayfada Belediye Başkanın resmi olmasına ramen adı yer almıyor.
Biz yazalım o zaman..
Resimde Zonguldak Urbayı (Belediye Başkanı) olarak yer alan kişi, 1935'ten 1950 yılına kadar, Zonguldak'ın en uzun belediye başkanlığı yapmış kişi unvanını elinde bulunduran Süleyman Faik Ertamam'dır.
O zaman daha belediye yıkmaya değil yapmaya programlıymış.
Bakın, 1935 ile 1938 arasında Belediye neler yapmış;
İktisat Vekili Bay Şakir Kesebir ile Zonguldak ve Karabük seyahatine davet edilen Istanbul gazetecileri Zonguldak'tan çok güzel intibalarla ayrıldılar ve çalışan bir belediyenin faaliyetine yakından şahit oldular.
Zonguldak'ın faal çalışkan bir belediye reisi vardır. Senede 220 bin lira gibi mütevazi bir bütçe ile neler yapmak kabil olduğunu Zonguldak belediyesi ispat etmiştir.O derecedir ki, bundan dört beş sene evvel Zonguldak'ı ziyaret edenler,bugün bu şehrin hemen hemen tanımayacak derecede güzelleştiğine şahit oluyorlar. 1936 senesinden beri Zonguldak belediyesi tarafından yapılan önemli işlerin bazılarına sizlerle beraber göz atalım;
Belediye itfaiye binaları, İskele Parkı, Rıhtım Duvarları, Çocuk Bahçesi, Kozlu'da köprü, Spor Şahsi, Bağlık beton yolu, Su yolları ve kaldırım inşası,İskele Vinci, Zührevi hastalıklar teşkilatı, cenaze otomobili, İtfaiye motompu, Otobank, elektrik müteharrik su tulumbaları, Cadde açmak için istimlak....
Zonguldak Belediyesi bu işleri yapmakla beraber programını tamamlamış olduğuna kani değildir. Başta parke kaldırım, şehir oteli, Asri Mezarlık, stadyum gibi daha pek çok şeyleri plan dairesinde tatbikata karar vermiş bulunuyor ve bu program bir kaç sene zarfında tamamen tahakkuk ettirme azmindedir.
Zonguldaklıları kıymetli bir belediye reisine malik olduklarından dolayı tebrik ederken, sevimli Urbaya muvaffakıyet dileriz.
2 Ağustos 1938 YENiGÜN Gazetesi
Bu tür gazete kupürleri gösteriyor ki; tarihte neyin ne zaman yapıldığını da öğreniyoruz. Mesela Asri Mezarlık yapma düşüncesi 1938'de varmış ama daha yapılmamış.
Ayrıca Süleyman Faik Ertamam'ın böyle gençlik fotoğrafını yakalamak bizler için şans.