Bolu'da, yayla evine yıkım kararı çıkan 43 yaşındaki Hüsamettin Biçer, yıkım ekibini beklemeden kendi motoruyla ahşap evini yıktı.
Edinilen bilgiye göre, Bolu'nun Düvenlik Yaylası'nda hayvanlarını da yetiştirdiği ahşap evi bulunan 3 çocuk babası Hüsamettin Biçer'in yayla evine şikayet üzerine yıkım kararı çıktı. 2 gün önce eline yıkım yapılacağına dair tebliğ gönderilen Hüsamettin Biçer'in evine bu sabah saatlerinde jandarma ve 112 ekipleri eşliğinde yıkımı yapacak olan kepçe gönderildi. Hüsamettin Biçer ise yıkım ekibini beklemeden arkadaşlarıyla birlikte ahşap evini kendi motoruyla yıktı.
Yaylada hayvancılık yaptığını ve aynı zamanda güvenlik görevlisi olarak da çalıştığını belirten Biçer, "Yayla evlerine uygun şekilde alt katı ahır olmak şartıyla ahşaptan ev yaptık. Ama bu evimizi şikayet ettiler. Biz hayvancılıkla uğraştığımız halde vali beyin kararıyla yıkıldı. Elimde mahkeme kararı var. Mahkeme kararında, 'köylünün ortak kullandığı yayla merasının eski haline geri getirilemeyeceğinden 3 bin lira para cezasına çarptırılmıştır' diyor. Buna rağmen vali bey beni dinlemedi ve yıkıldı" dedi.
Yıkım ekibinin sabah kendisini aradığını fakat gelmemelerini, kendisine yıkım masrafı çıkartmamalarını söylediğini ifade eden Hüsamettin Biçer şunları kaydetti:
"Evimi yapmak için 50 bin liraya yakın para harcadım. Yıkım kararı bana tebliğ edildi ve 2 gün süre verildi. Ben de 2 gün sürenin yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca bu iş mahkemeye intikal etti. İl Özel İdaresine, 'Hukukun sonunda vereceği yıkım kararına uyacağımdan, mahkemenin sonucunun beklenmesine' diye dilekçe verdim Onlar da 'hukuki işlemler devam ettiğinden yıkım kararı durduruldu' diye bana dilekçe verdiler. 2 kez mahkemeye girdim ve mahkeme sonucunda, köylünün ortak kullandığı yayla merasının işgalinin eski haline geri getirilemeyeceğinden 3 bin lira para cezasına çarptırıldım."

Editör: Pusula Gazetesi