Zonguldak Belediye Başkanlığı'na iki gün vekalet edecek olan Bünyamin Babaiban görevi süresince yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bünyamin Babaiban yıkım kararı bulunan Memurlar Lokali'nin neden yıkılmadığı yönündeki soruyu da yanıtladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yıkım kararını belediyeye gönderdiğini, belediyenin de memurlar lokaline tebligat gönderdiğini belirten Babaiban "Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık" dedi.

Başkanvekili Babaiban,2 günlük vekalet süresince yapacağı çalışmaları anlattı:

"Başkanımız Ömer Selim Alan Ankara'ya bazı görüşmeler yapmaya gitti. 2 günlük vekaleti bana bıraktı. Bizde Başkanımızdan aldığımız görevi ilgili müdürlüklerle şantiyeleri giderek çalışmalarımızı takip ediyoruz. Hemen hemen bütün mahallelerde altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor. Parke tadilatlarımız var, beton dökümlerimiz var. Bir süre önce başlatmış olduğumuz asfalt çalışmalarımız var.
Asfaltlamanın son etabı Soğuksu semtinde devam ediyor. Altyapı ve yol kazıma işlemleri yapıldı, asfaltlama işlemi devam ediyor. Soğuksu'daki çalışmaları Cuma günü bitirmeyi hedefliyoruz.
Soğuksu'da ki işyeri sahiplerinin ve vatandaşların 'yağmurlu havada neden asfalt dökülüyor?' yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Babaiban asfalt dökmek için hava şartlarının iyi olması tabii ki çok önemli. İki gündür Zonguldak'ta yağışlı bir hava var. Ancak ara ara yağmayan zamanlarda çabuk bitmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şu anki hava şartları asfalt dökmemize engel değil" dedi.

Mahallelerde doğalgaz ve altyapı kazı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatlar için yoğun çalışıyoruz. Parke tadilatları yapıyoruz. Mahallelerde altyapı ve betonlama çalışmaları devam ediyor. Program dahilinde belediyenin tüm çalışmaları devam ediyor.

Memurlar Lokali yıkım kararı

Yıkım kararı ile ilgili tebligatlar şahsın kendisini yapıldı. Sanıyorum ki Valilik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Bu kararlar uygulanır yıkım kararını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize gönderdi. Biz de Memurlar Lokali'ne tebligatı yaptık.

Yıkım kararı olduğu halde yıkımın neden geciktiği yönündeki soruyu yanıtlayan Babaiban "Gecikme neden yaşandı derken Bir defa konunun incelenmesi ile ilgili bir süreç yaşandı ve incelendi. Çıkan sonuçlarla ilgili bir komisyon kararı var. Komisyon kararı sonucunda da kişilere tebliğ edildi. Biz bu işleyiş içerisinde belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Kent merkezindeki kaçak yapılarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bize gelen tüm ihbarları değerlendirerek takip ediyoruz."