Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kız Meslek Lisesi olarak bilinen, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'ne otopark yapılması amacıyla yıkılabileceğine yönelik iddiaları, verdiği soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin olarak, Yavuzyılmaz'ın, Cumhurbaşkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na yönelttiği soruları ise dikkat çekti.

CHP'li Milletvekilinin; "Zonguldak'ta, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatı devam ederken, inşaatın projesinde hasta ve hasta yakınları için otopark alanının ayrılmadığı ortaya çıkmıştır. Bu sorunun ortaya çıkması üzerine inşaatın yakınındaki Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, hastaneye otopark yapılması amacıyla yıkılabileceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştır. Zonguldak halkının huzurunu kaçıran bu yıkım iddiaları konusuna açıklık getirmek önem arz etmektedir." diyerek verdiği soru önergesinde şu önemli soruların yanıtları arandı;

  1. 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin projesinde hasta ve hasta yakınları için bir otopark alanının olmadığı ve Zonguldak Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yıkılarak hastaneye otopark yapılacağı iddiası doğru mudur?

  1. Zonguldak'ta, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin ek binası için otopark alanı ayrılmamasının nedenleri nelerdir? Bu tür kamu binaları için otopark yapılması zorunluluğu bilindiği halde neden projede yeterli bir otopark alanı yer almamıştır? Görevi ihmal veya suiistimal söz konusu ise sorumlular hakkında açılan idari bir soruşturma var mıdır?

  1. Yapımı devam eden Hastanenin otopark ihtiyacı sorunu nasıl çözülecektir? Bu anlamda mevcut inşaatta bir proje değişikliği yapılması planlanmakta mıdır?

  1. Kız Meslek Lisesi olarak bilinen Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başka bir yere taşınması söz konusu mudur? Bakanlığınıza bu konuda yapılmış bir başvuru var mıdır?

  1. Zonguldak İli Sınırları içinde bina ve derslik bulunmadığı için ikili eğitim verilmek durumunda bırakılan okullar hangileridir?

Yavuzyılmaz'ın sorularına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların vereceği yanıtlar merakla bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi