400 Yataklı Hastanenin otopark yetersizliği nedeniyle Kız Meslek Lisesi'nin yıkılarak yerine otopark yapılması fikri kamuoyunu ikiye böldü. Kız Meslek Lisesi mezunları, bazı sendikalar, STK'lar ve kentin tarihçileri okulun yıkılmasına karşı çıkarak başka bir çözüm üretilmesini istiyorlar. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin otoparkının yetersiz kalmasıyla Zonguldak Kız Meslek Lisesinin yıkılıp otopark yapılması önerisi ile gündeme gelmiş ve bu durum, geçmişten günümüze tüm Kız Meslek Lisesi çalışanı, öğretmeni, öğrenci ve velilerini derinden yaralamıştır.

Zonguldak'ı yay şeklinde zarif tasarımıyla kucaklayan yapısıyla, önünden geçen insanların gözlerini ayıramaz şekilde tüm endamıyla kent hafızası adına adeta bir abide görevi de üstlenmiş,mimarı da bir kadın olan ve inşası 1961 yılında başlayıp, 1963 yılında tamamlanmış,ilimizde bir çok ilk'e imza atmış, birbirinden kıymetli eserleriyle Zonguldak'a hizmet vermiş,özgüvenli,yetenekli,pırıl pırıl birbirinden kıymetli genç kızları yarına hazırlamış;bahçesinde,duvarlarında,her köşesinde, her bir çalışanının ve öğrencisinin izi bulunan, bizim ve tüm Zonguldak için böylesi büyük manevi değere sahip olan okulumuzun yıkılmasını kabul edemeyiz.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi, "kentsel simge" olarak tescil edilmesi gereken kültürel bir değerdir. Bir daha yıkılma kararı ile gündeme gelmemelidir.

Çözüm, yıkarak üretilmez! Otopark için okul yıkılmaz!

Editör: Pusula Gazetesi