Tezgahtaki fiyatı 3 buçuk TL olan patates ve 4 buçuk TL olan soğan, esnaf ve vatandaşlar tarafından pahalı bulundu. Esnaf bu pahalılığın bir provokasyon olduğunu söylerken vatandaşlar ise; "Bir an önce fiyatlarda düşüş istiyoruz. Yiğidin elinden kuru soğanı da aldılar. Hükümet buna müdahale etmeli. Toptancılardan kaynaklanan bir sorun var gibi görünüyor. Bu çözüldüğü takdirde fiyatların düşeceğine inanıyoruz. 5 ve 7 TL'den buralara düşmesi de sevindirici" dedi.

Zonguldak'ta esnaf ve vatandaşlar, patates ve soğanın tezgahlardaki fiyatını değerlendirdi. Kimisi fiyatları yüksek bulurken, kimisi ise bunun bir provokasyon olduğunu söyledi. son günlerde rekor seviyelere ulaşan patates ve soğan fiyatlarının artış göstermesinin sebeplerini değerlendiren esnaf, "Adana 3,5 TL ile satışa başlardı, bir ay sonra İzmir'in Ödemiş İlçesinde patates satışa çıktığında fiyatları düşerdi. Bu sene Kar yağmadı. Kar, yer altı suyudur. Ne kadar yağmur yağarsa yağsın. Talep oldu ama üretim durdu. Piyasa da bol ise ucuz, az ise pahalıdır. Soğan ve pataset her yemekte neredeyse kullanılıyor. Müşterilerimden bir tepki almadım. 3 kilo almaları gerekirken 1 kilo alıyorlar. Bu bir provokasyondur, Domatesin kilosu 5 TL, Limonun kilosu 12,5 TL, neden kimse provoke etmiyor?" diye sordu.

"İNSANLAR NEDEN 12,5 KİLO OLAN LİMONA SESLERİ ÇIKMIYOR"

Patates ve soğan fiyatlarının artış nedenleri arasında siyasetin de yer aldığını belirten esnaf, "Buradaki amaç, hükümeti düşürmek, ülkeyi kargaşaya sevk etmek ve insanları sokağa dökmektir. 35 lira olan bir kiviye, 10 lira olan bir muza neden tepki gösterilmiyor? İnsanlar neden 12,5 kilo olan limona sesleri çıkmıyor. Bilinçli olarak yapıldığını düşünüyorum. 10 gün sonra fiyatların azalması bekleniyor. " dedi.

"SOĞAN EKMEK YİYEMEZ DURUMA GELDİK"

Tezgahdaki fiyatı 3 buçuk TL olan patates ve 4 buçuk TL olan soğanı yiyemez duruma geldiklerini belirten vatandaşlar ise; "Bu ülkeyi anlamıyorum. Bu ülkenin topraklarına ne oldu? Eskiden soğan ekmek yerdik, şimdilerde ise soğan ekmek yiyemez duruma geldik. Kendimiz üretip kendimiz yemeliyiz, ithalat ile nereye kadar varabiliriz? Bir an önce fiyatlarda düşüş istiyoruz. Yiğidin elinden kuru soğanı da aldılar. Hükümet buna müdahale etmeli. Toptancılardan kaynaklanan bir sorun var gibi görünüyor. Bu çözüldüğü takdirde fiyatların düşeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi