Corona Virüs salgını nedeniyle tüm dünyada ve Türkiye'de futbol müsabakalarının yanı sıra spor faaliyetleri durdurulmuştu. TFF, Sağlık Bakanlığı'nın da görüşünü alarak Süper Lig'in 12 Haziran'da, 1'inci Lig'in ise 19 Haziran tarihinde kesin olarak başlaması konusunda karar verdi. 2'nci, 3'üncü ve BAL'da ise liglerin şimdilik 18 Temmuz 2020 tarihinde başlamasına karar vermişti.

Özellikle Türkiye'de Corona Virüs salgınının kontrol altına alınması ve normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte 12 Haziran'da başlayacak Süper lig maçlarının ardından bir kaç hafta süreç takip edilecek, duruma göre maçların alınacak tedbirlerle birlikte seyircili oynatılması gündeme gelecek. TFF yetkilileri geçtiğimiz hafta Süper Lig'in son 3 haftasını seyircili olarak oynatabilecekleri mesajını vermişti.

2'NCİ LİG'İN TAMAMIN SEYİRCİLİ OYNANABİLİR

Zonguldakspor'un da mücadele ettiği 2'nci ligin yanı sıra 3'üncü lig ve BAL'ın 18 Temmuz tarihinde başlatılma planları doğrultusunda bu süreye kadar Süper Lig ve 1'nci lig müsabakaları seyircili oynatılmaya başlanır, sorun çıkmazsa 2'nci Lig, 3'ncü lig ve BAL'da büyük bir ihtimalle seyircili oynatılacak.

ZONGULDAKSPOR TARAFTARI DA UMUTLU

Sosyal mesafe kurallarına uyularak maçların seyircisi oynatılma ihtimaline karşı Zonguldakspor taraftarı da daha şimdiden tedbirlerini almayı planlıyor. Zonguldakspor tribün liderleri daha önce "Eğer böyle bir karar alınırsa, biz taraftar olarak üzerimize düşeni yaparız, gerekli sosyal mesafe kurallarına uyarız" şeklinde açıklama yapmışlardı.