Zonguldak'ın Devrek İlçesinde Terminale yakın bölgede yere yakın noktaya kurulan MOBESE vatandaşların tepkisine yol açtı.
Yere yakın yerde duran MOBESE'yi görenler, "Bunun montajını yapan hiç düşünmemiş, kör biri, dalgın biri bu kutunun kenarına kafasını vurursa, yaralanır, kör olur, ölür diye" yorumlayıp Devrek Kaymakamlığı, Devrek Emniyet Müdürlüğü ve Devrek Belediyesi'ne dikkat çekti.

Vatandaşlar tarafından yapılan paylaşımda, "Devrek Kaymakamlığı, Devrek Emniyet Müdürlüğü ve Devrek Belediyesi dikkat Yok arkadaş, Bilmiyoruz, kentleşmeyi bilmiyoruz. Olmayacak işleri yapıyoruz.
Devrek şehirlerarası otobüs terminalinin yanındaki bu MOBESE sistemi sadece bir örnek. Bunun montajını yapan hiç düşünmemiş, kör biri, dalgın biri bu kutunun kenarına kafasını vurursa, yaralanır, kör olur, ölür diye. Be arkadaş ya kutuyu tamamen yere sabitle, yada daha yukarılara sabitle, kafaya denk gelecek şekilde niçin tuzak kuruyorsun? O demirden sivri köşeler kafaya çarptığında beyne kadar ulaşır. Montajını yapan düşünmemişde kontrol mühendisi uyuyormuymuş? Geçen hafta kafasını bu kutuya çarpan şahıs kör olsaydı, sakat kalsaydı, yüzü parçalansaydı,ölseydi hesabını kim verecekti" denildi.