Zonguldak Valisi Ahmet Çınar tarafından başlatılan, Zonguldak'ın doğal değerlerinin turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında Emirgan Otel'de 'Zonguldak Mağaraları' sunum sempozyumu gerçekleştirildi. Yapılan Toplantıya Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, TSO Başkanı Metin Demir, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda mağaraların yer üztündeki doğal zenginliklerle buluşturulup bütünleşmesi ve Zonguldak'ın ekoturizme kazandırılmasını içeren bilgiler verildi.

tarihi-konakta-sogutma-calismalari-devam-ediyor
Tarihi konakta soğutma çalışmaları devam ediyor

"AMACIMIZ BÜTÜN MAĞARALARIMIZI GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK"

Açılış konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar; "Biz bu şehrin turizm potansiyelin ortaya çıkarıp, bu şehrin turizm yönünden kalkınması için yapılması gerekenleri yapmaya gayret ediyoruz. Bugünkü konumuz bilindiği gibi mağaralar. Hali hazırda olan Gökgöl Mağaramız bulunmaktadır. 800 metre içeri kadar ilerleyen, her ne kadar da ışıklandırma yönünden birazda eleştirilsede fena olmayan bir mağaramız var. Ben kendim gittim gezdim hakikaten de çok güzel bir mağara, gitmeyenlere gidip gezmelerini tavsiye ederim. Mağaralar konusunda birinci önceliğimiz mağaranın önünde bir tanıtım merkezi oluşturmak. Yalnız bunu tek Gökgöl Mağarasinda değil tüm şehrimizdeki mğaralarda yapmak olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi