Zonguldak'ta 28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Minikler Greko Roman Türkiye Güreş grup şampiyonasında Çorum ilinden katılan 11 yaşındaki Melih Büyükyıldız rakibine yenilmesinin ardından büyük bir hırs yapmış ve kendini yerden yere vurarak isyan etmişti.

İlk olarak Pusula Gazetesi ve Elmas TV'de yayınlanan görüntüler Ulusal kanallara da yansıdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Melih Büyükyıldız'ın bu isyayını ulusal kanallarda izlediği öğrenildi.

Daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel'i arayarak Melih Büyükyıldız'ı Ankara getirmesini istedi.

Hakan Yüksel ise, 11 yaşındaki güreşçi Melih Büyüzyıldız'ın yanı sıra antrenörleri ve ailesi ile birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı ziyaret ettiği öğrenildi.

MELİH BÜYÜKYILDIZDA BÜYÜK SÜPRİZ

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, minik güreşçi Melih Büyükyıldız'ı Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları bulunan Milli Güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp ile buluşturdu.

Milli takım kampı ziyaretinde Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'in yanı sıra Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Melih'in antrenörleri ve babası hazır bulundu.

MELİH'İN EN BÜYÜK HALAYİ GERÇEKLEŞTİ

Zonguldak'ta yenildiği güreş müsabakasında hırs yaparak ağlayan Melih'in en büyük hayali gerçekleşti ve kendisine biran da Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in omuzlarında buldu. Melih'in daha önce Taha Akgül'e görüşebilmek için mektup yazdığı da öğrenildi.

RIZA VE TAHA NASİHAT VERDİ

Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün de görüntüleri izlediği öğrelirken, Melih'e geçmişteki tecrübelerinden bahsettiler, kendilerinin de bu yollardan geçtiğini belirterek "Senin yaşadığını bizlerde yaşadık ve şu anda Milli takımdayız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek İstiklal Marşı'nı okutuyoruz. Sen de ileridi bu hırs ve azimle milli formayı giymeye adaysın" dedikleri öğrenildi.

NE OLMUŞTU:

TÜRKİYE Güreş Federasyonu 2018 Greko Romen Türkiye Şampiyonası minikler grup müsabakaları Zonguldak'ta yapıldı. Müsabakalarda 11 yaşındaki Çorumlu güreşçi Melih Büyükyıldız, rakibini tuşa getirdi, ancak rakibi tuştan kurtuldu. Bir süre devam eden müsabakada Melih, rakibine tuş olarak yenildi. Hakemin maçı bitirmesinin ardından göz yaşlarına hakim olamayan Melih, kendini yerden yere vurdu. Melih'i hocası ve arkadaşları da teselli edemedi. Kendini yerden yere vuran Melih Büyükyıldız'ı sakinleştirmek isteyen salon görevlileri, "Sen büyük bir sporcusun. Üzülme bir dahaki sefere kazanırsın. Sen başarılısın' dedi. Ağlamaya devam eden Melih ise; 'Sizin başarılısın demeniz bir şey değiştirmez' diyerek ağlamaya devam etti. Melih, pes etmek yok diyen hocasına da 'Ama yenildim' dedi. Kendini spor salonunun dışına atan Melih Büyükyıldız, "Anne, anne yenildim anne' diyerek ağladı. 35 ilden 11,12 ve 13 yaşlarında 700 minik güreşçinin katıldığı müsabakalarda ilk 16'ya giren sporcular Çanakkale'de yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Editör: Pusula Gazetesi