Önce babasını öldürdü, sonra 2 kişiyi yaraladı, ardından da kafasına sıkarak intihar etti. Yenice’de polis memuru olan babasının silahını alarak babasını öldüren Ercan Koz, dehşet saçtı. Babasını öldürdükten sonra kaçan Ercan Koz, yolda bir taksiyi gasp ederek silahla taksiciyi yaraladı. Polisten kaçmaya çalışan zanlı, jandarma ekiplerini görünce yakalanmamak için Elvanpazarcık Beldesi istikametine saptı. Orman Deposu’nda şoförün aracına çarpan zanlı, şoför Osman Aktaş’ı silahla yaraladı.

Kaçmaya devam eden Ercan Koz, Kokaksu mevkiinde polis ekiplerince kıstırıldı. Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan zanlı havaya ateş açarak kaçmaya devam etti. Çaydamar mahallesindeki hemzemin geçidin yanında bulunan telefon direğine çarparak kaza yaptı. Araçtan inerek yaya olarak kaçmak isteyen Ercan Koz, ardından yanında bulundurduğu babasının beylik silahıyla kafasına ateş ederek intihar etti.


Ruhsal problemleri olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Ercan Koz, dehşet saçtı. Polis memuru olan babasının beylik silahıyla babasını öldüren ve kaçarken 2 kişiyi yaralayan Ercan Koz, polis tarafından durdurulunca kafasına sıkarak intihar etti. Nüfus cüzdanında yaşadığı problemler nedeniyle Karabük’ün Yenice ilçesinde polis merkezine gelerek babasını görmek isteyen Ercan Koz, babasının gece nöbetinden çıktığını ve eve gittiğini öğrenince babası Recep Koz ile görüşmek için eve gitti. Babası ile bilinmeyen bir nedenle tartışan Ercan Koz, babasının beylik silahını alarak babasına 3 el ateş etti. 17 yıllık polis memuru babasını göğsünden, karnından ve bileğinden vurarak öldüren Ercan Koz, evin önünde 2 el ateş ederek kaçtı.


TAKSİCİYİ VE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLİ ŞOFÖRÜ VURDU

Kaçmak isteyen Ercan Koz, babasının beylik silahını da yanına alarak Zonguldak’a kaçmak amacıyla Gökçebey ilçesine geldi. Müşteri kılığında bir ticari taksiyi durduran Ercan Koz, taksiciyi silahla yaralayarak 67 T 6013 plakalı taksiyi gasp etti. Zonguldak istikametine kaçmaya çalışan Ercan Koz, Zonguldak-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Elvanpazarcık Yolayrımı kavşağında jandarma ekiplerini fark ederek Elvanpazarcık Beldesi’ne doğru kaçtı. Yol üzerinde bulunan Karaçorak Odun Deposu önünde Orman Bölge Müdürlüğü aracına çarpan Ercan Koz, tartıştığı araç sürücüsü Osman Aktaş’ı silahla karnından vurarak kaçmaya devam etti. Kokaksu istikametinden şehir merkezine inmeyi planlayan zanlı, Kokaksu’da polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymadı.



POLİSE ATEŞ AÇTI, KAZA YAPTI VE KAFASINA SIKTI

Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan ve bariyer engelini aşarak kaçmaya devam eden zanlı, silahla ateş ederek kaçmaya devam etti. Koz, Çaydamar mahallesinden İstasyon Caddesi istikametine devam etmek istedi. Bu esnada polis zanlının ardından ateş açtı. Polisin ‘Dur’ ihtarlarına uymayan zanlı, hemzemin geçidin yanında bulunan telefon direğine çarparak kaza yaptı. Araçtan inen ve yaya olarak tren istasyonunun içine doğru kaçmak isteyen Ercan Koz, yanında bulundurduğu babasının beylik silahıyla kafasına ateş ederek intihar etti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Ercan K.’yi hastaneye kaldırdı. Ancak şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.





ANNESİ VE KARDEŞİ KREDİ BORCUNU ÖDEMEK İÇİN ÇALIŞIYORMUŞ

Ruhsal problemleri olduğu öğrenilen Ercan Koz’un kız arkadaşından ayrıldığı ve başkasıyla evlendiği iddia edildi. Evlenen kız arkadaşının eşinden ayrıldığını öğrenen Ercan Koz’un ailesine eski kız arkadaşıyla evlenmek için baskı yaptığı öne sürüldü. Ailesinin Ercan Koz için 60 bin lira kredi çekerek ticari taksi aldığı öğrenildi. Annesi Gülhan Koz ve kardeşi Emrah Koz’un kredi borcunu ödemek için çalıştığı belirtildi. Olay sonrası İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Başlatılan soruşturma sürerken, taksi sürücüsü ve orman muhafaza memurunun hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.



Editör: Pusula Gazetesi