-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, hafta sonu Zonguldak'ta uygulanan iki gün uygulanan sokağa çıkma yasağı ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtladı.

Vali Bektaş, hafta sonu uygulanan yasağın iyi olduğunu, yeni yasakların uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna "Bu hafta sonu rakamlara bakacağız, ona göre yeniden değerlendirme yapacağız" dedi.

"BUNUN FAYDASINI UZUN VADEDE GÖRECEĞİZ"

Hafta sonu yapılan iki gün sokağa çıkma yasağının iyi olduğunu belirten Vali Bektaş, "Hemen sonuç alamayız, hafta sonu bu uygulama çok iyi oldu. Hafta sonu havanın güzel olması ve insanların içeride bunalması nedeniyle kendilerini dışarı atacaklardı. O sıkıntıdan kurtulmuş olduk. Bunun faydasını uzun vadede göreceğiz. Bizim geçen hafta aldığımız tedbirler de vardı, pazaryerlerinin 14 gün kapanması ile ilgili. Bunu tedbirin yansımalarını bu hafta sonu görmeyi umut ediyoruz. İnşallah faydasını göreceğiz, görmemek gibi bir şey düşünemiyoruz" dedi.

"BU HAFTA SONU RAKAMLARA BAKACAĞIZ, ONA GÖRE DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Zonguldak'a yeni uygulamaların gelip gelmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlayan Vali Bektaş "Hassasiyetimizden dolayı şartları zorluyoruz. Bu da emniyetten gelen bir talepti. Saat 22.00'dan itibaren zaten alkol satışı yoktu, ama merkezde tekel bayilerde bir hareketlilik oluyor, bir yoğunluk oluyordu. 14 gün kısıtlamalar getirmiştik, bu hafta sonu rakamlara bakacağız, önümüzdeki dönemle ilgili bir değerlendirme yapacağız" dedi.

"İZOLASYONU BAŞARAMADIĞIMIZDA SENARYO HİÇ İYİ DEĞİL"

İzolasyon konusuna ısrarla değinen Vali Bektaş "Bu hafta sonu uygulaması iyi oldu, vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Bugün de yansıma çok kötü değil, vatandaşımızın artık derdimizi anladığını düşünüyoruz. Evlerde insanlar sıkılıyor, daralıyor bunun farkındayız. Bunun alternatifinin daha kötü olduğunu herkes biliyor. Anlayış da gösteriyorlar, sabretmeye devam edeceğiz. İzolasyon bu işin baş çözümü, izolasyonu başardığımızda her şeyi başarmış oluyoruz. Başaramadığımızda senaryo hiç iyi değil ama başarmak istiyoruz" dedi.