Gümüş yüzükler son yıllar da yenilenen trendlerle birlikte geliştirilen ve günlük hayat baz alınarak tasarlanan gümüş erkek yüzük modelleri oldukça dikkat çekiyor. Bayanların aksine erkeklerinde oldukça ilgisini çeken bu erkeksi tasarımlar kullanım alanlarına uygunluğu ile kullanıcıya ulaşmaktadır.

Tamamıyla erkeklere özel tasarlanan gümüş yüzükler taşlı erkek yüzükler, taşsız erkek yüzükler ve mineli erkek yüzük modeller en çok beğenilen yüzük tasarımları arasındayken el işçiliği yüzükler de oldukça ilgi görmektedir.

Erkek yüzüklerinde altından ziyade daha çok gümüşe yer verilmektedir. Bunun sebebi ise diğer tasarımlar da kullanılacak taşların altından çok gümüşe yakışması ve uyumudur. Üstelik gümüşün daha fazla çeşide sahip olduğu da açıkça ortadadır.

Taşlı Erkek Yüzük Modelleri

Modern tasarımlardan örnek alınarak hazırlanmış taşlı erkek gümüş yüzüklerinde daha çok büyük taşlardan oluşurken, klasik taşlı gümüş erkek yüzük modellerinde ise daha minimal taşlar ve motifler ile tasarlanmıştır.

Tarihten ilham alınarak tasarlanmış modeller ön plana çıkarken siyah renkli modern taşlı modeller ise daha geri planda kalmaktadır.

Gelecek sezon ile birlikte erkek gümüş yüzük modelleri arasında mistik figürler tekrar kendisini gösterecek olduğunu söylemek mümkün. Bu tasarımlar arasında Elif ve Vav harfli taşlı erkek yüzük modelleri, Selçuklu Kartalı, Kayı Boyu, Lale ve Tuğralı, Üç Hilal gibi mistik modeller erkek gümüş yüzük modelleri arasında sıkça yer alacaktır.

Genellikle erkek gümüş yüzük modellerinde kullanılan taşlar ise yüzüklerin daha erkeksi bir havaya sahip olmalarını sağlamaktadır. Zirkon, akik, oniks, ametist ve sedef taşları bu yüzükler de kullanımı popülerdir.

Taşsız erkek gümüş yüzük modelleri ise; taşlı yüzük kadar taşsız gümüş yüzük modelleri de günümüz erkekleri tarafından tercih edildiği görülmektedir. Dolayısıyla bu modeller motif ve figürler ile bezenmektedir. Bunlar tamamen gümüş ile yapılıp bir uyum elde edilmektedir. En çok tercih edilen figür ve motifler ise Osmanlı tuğralı yüzükler, ay yıldızlı yüzükler ve üç hilal figür ve motifleri erkek gümüş yüzük modellerinde en sık tercih edilen modeller arasında yer almaktadır.

Mineli Erkek Gümüş Yüzük Modelleri

Kadın ve erkeklerin vazgeçilmez süslemesi olan mineli gümüş takıları da yeni sezonda büyük bir ilgi odağıdır.

Çok eski dönemlere dayan takı süslemelerinde kullanılan mine, çeşitli takılarda, gümüş ve altın metallerin üzerine parlak sert bir cam ile kaplanması tekniğidir. Özel bir el işçiliği ve ustalık gerektiren bu teknik takılar ile birleştiğinde ortaya çıkardığı muazzam görüntü ile gümüş severleri kendine çekmektedir.

Mineli erkek gümüş yüzük modelleri arasında Kayı boyu motifleri, Elif-Vav motifleri ve ay yıldız erkek yüzükleri en beğenilenler arasında yer aldığını söylemek mümkün.

Birbirinden şık ve özel tasarımlara sahip olabilmek için www.takihan.com web adresinden yararlanabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi